Невероятен подвиг на български вратар в Англия!

0
491

Димитър Евтимов сътвори нещо невиждано!

Нещо велико стори българинът Димитър Евтимов. Той успя да постигне невероятен рекорд за нашата страна, достигайки до 1/8-финалите на Купата на Лигата в Англия.

Димитър Евтимов
Димитър Евтимов с подвиг в Англия

Митко го постигна със своя футболен клуб „Бъртън Албиън“, който отстрани „Бърнли“. Интересното е, че третодивизионният тим се справи с елитния, което изненада мнозина.

Това беше едва вторият мач на Димитър Евтимов за английския клуб. Той премина в него в средата на септември и вече се отличи с добри спасявания.

Победата на Бъртън над Бърнли дойде трудно. Гостите поведоха в 40-та мин. чрез Лонг. През втората част обаче зрителите видяха пълен обрат. Първо Бойс изравни резултата в 62-та мин., а в 83-та Алън донесе ценния успех.



Димитър Евтимов е на 25 г. и е родом от Шумен. Като юноша се е състезавал за „Волов“ (Шумен) и „Чавдар“ (Етрополе).

Професионален футболист обаче става в Англия. Там е играл за „Нотингам Форест“, „Илкестън“, „Гейнсбъро Тринити“, „Менър Граунд“, „Мансфийлд Таун“ и „Порт Вейл“. Бил е под наем за кратко и в португалския Олянензе.

Митко има мачове за младежкия национален отбор на България и сега дава заявка и за мъжкия. „Бъртън“ за първи път стига толкова далеч в някой турнир, което е голям подвиг за неговите играчи, сред които е и нашият вратар.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.