В никакъв случай не слагайте мобилния телефон на тези места

0
805

Вземете под внимание тези съвети

Мобилния телефон отдавна се е превърнал в неизменна част от ежедневието на съвременния човек.

мобилния телефон
Вземете под внимание тези съвети

Знаете ли обаче, че има дни, в които докосвате мобилния си телефон повече от 200 пъти?
Редица проучвания сочат, че дисплеят му е много по-мръсен дори от седалката на тоалетната чиния.

Въпреки това все повече хора не се разделят и за миг с него през деня и това води до съответните негативни последствия.
Ако работата ви, е свързана с честата употреба на мобилния телефон, е добре да сте особено внимателни по отношение на това къде го поставяте. В противен случай можете да си навлечете сериозни здравословни проблеми.

Не забравяйте, че ако пипнете мръсния екран на мобилния телефон с пръсти, а след това и кожата на лицето си, пъпките са ви в кърпа вързани.



Ето и кои са местата, на които е добре да не слагате телефона си:

Задния джоб
Макар това да е любимо място на мнозина, то това може да доведе до напукване на дисплея му. Не е изключено и да направите няколко неволни набирания заради включения тъчскрийн. Освен това по този начин можете лесно да го изгубите, без дори да усетите. Медиците пък твърдят, че носейки го в задния си джоб, можете да причините болка в стомаха и краката.

Предния джоб
Това не е подходящо място, на което мъжете да поставят мобилния си телефон. Резултатите от няколко независими проучвания сочат, че по този начин понижавате значително качествата на спермата си. Това се дължи на електромагнитното излъчване на устройството.

В сутиена
На много дами им хрумват налудничави идеи като например да сложат мобилния си телефон в сутиена, докато са в тоалетната, особено при липсата на джобове. Имайте предвид, че вълните, които се излъчват от него, могат да се превърнат в причина за рак на гърдата.

Мини дамски чанти
При все, че са много удобни, когато сте на почивка, трябва да имате предвид, че обикновено са на нивото на бедрата. Проучване сочи, че ако искате а имате такава дамска чанта и да поставяте мобилния си телефон в нея, то задължително тя трябва да е от плътна материя. В противен случай може да навредите сериозно на здравето на костите си.

Зарядно
Мнозина оставят телефона си на зарядно през нощта, за да може на сутринта като станат той да е зареден. Имайте предвид обаче, че това не само уврежда батерията, а и води до по-бързото й изтощаване. Освен това, ако устройството е близо до вас може да наруши съня ви, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.