Тези сигнали алармират, че работата е превзела личния ви живот

0
226

Крайно време е да пранаредите приоритетите си

Няма никакво съмнение, че работата заема голяма част от ежедневието на съвременния човек.

работата
Крайно време е да пранаредите приоритетите си

В същото време обаче замисляли ли сте се дали не сте стигнали дотам, че сте загърбили изцяло личния си живот за сметка на работата?

Добре е да се замислите над този въпрос и да дадете добре обмислен и реален отговор. За да улесним разсъжденията ви върху тази тема, ще ви помогнем с някои признаци, които сочат недвусмислено, че работата ви е превзела вашия личен живот.

Вероятно все по-често ви се случва да чувате как хората около вас се оплакват, че са претоварени от работата си. Не е изключено дори вие да сте един от тези хора. За никого не е тайна, че животът на съвременния човек отдавна се е превърнал в постоянен стрес.



Истината е, че ако постоянно се чувствате уморени, можете да сте сигурни, че сте поели по прекия път към „професионалното прегаряне“. В следващите редове ще ви изложим признаците, които говорят категорично, че работата ви отдавна е превзела личния ви живот.

Вие със сигурност имате нужда от промяна, ако:

Винаги сте на линия
Тук под думата „винаги“, наистина се има предвид винаги, без оглед на това къде се намирате, кое време от деня е, какъв празник е… Вие постоянно сте нащрек, когато телефонът ви звънне, защото обикновено от офиса винаги ви притесняват. Крайно време е да започнете да изключвате телефона си, щом се приберете у дома. Ако ли пък не, то го направете поне два часа преди сън. Този навик ще сътвори истински чудеса за вас.

Пълноценно меню
Отдавна сте забравили що е то пълноценно меню, а за тренировки – дори и през ум не ви минава, защото нямате абсолютно никакво лично време. Не е изключено покрай множеството ви задачи в офиса да сте започнали да живеете крайно непълноценно и да не правите по така необходимите 2000 стъпки дневно. Вие наистина няма как да излезете от офиса, а когато се приберете се чувствате като изцеден лимон и нямате сили за нищо.

Не стига това, ами залагате на полуфабрикати и бързи, но в същото време вредни храни, тъй като нямате време да готвите. Именно те са се превърнали в единственото ви спасение от гладна смърт. В случай, че наистина нямате време да готвите, най-добре би било да се доверите на доставчик на храна, която не само да е качествена, а и разнообразна. Що се отнася до тренировките, е добре да запомните, че нито една работа не е достатъчно важна, че да рискувате живота и здравето си заради нея.

Ако освен това партньорът ви постоянно вдига скандали, защото отделяте твърде много време на работата си, отсъствате редовно от семейните сбирки и вече не отбелязвате малките си победи, то наистина е време да се замислите, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.