Това масло върши чудеса за здравето и красотата

0
436

Този еликсир има и противопоказания

Със сигурност всеки от вас е чувал за множеството полезни свойства на чесъна. В следващите редове ще ви разкрием как да си приготвите вълшебно масло на основата на чесън, което може да ви е от огромна полза не само за здравето, а и за красотата.

масло
Този еликсир има и противопоказания

Несъмнено чесънът има много полезни свойства, а едно от незаменимите му предимства е, че е мощен имуностимулант. Това масло от чесън не само ще укрепи кръвоносните ви съдове, а и ще вдъхне нови сили на сърцето ви и ще се бори ефективно срещу паразитите. Не на последно място то е в състояние да помогне и при някои видове ракови заболявания.

Истината е, че колкото и полезен да е чесънът, не са много хората, които могат да го консумират в сурова форма. От чесъна обаче може да се приготви масло, което притежава множество полезни свойства.

Най-доброто време за приготвяне на това вълшебно масло от чесън, е есента. Именно това е сезонът, в който чесънът съдържа най-голямо количество микро- и макроелементи, както и витамини.



През пролетта пък можете да сложите чесън да покълне и да приготвите вълшебното масло от листата му.

Продуктите, които са ви нужни за приготвяне на вълшебното чесново масло, са следните:
1 глава чесън
Кълновете от две покълнали глави чесън
450 мл. нерафинирано растително масло

Първо обелете чесъна, след това го измийте и го подсушете. Скилидките чесън прекарайте през преса, за да получите чеснова каша. Кълновете от чесън пък нарежете на много ситно. Изсипете нарязаните чеснови кълнове и чесновата каша в подходящ стъклен буркан и залейте с растителното масло.

Ако искате ароматът на чесъна да не е толкова силен, можете да добавите и сокът от половин лимон към него. Затворете плътно буркана и го оставете да престои на тъмно място в продължение на две седмици. Разклащайте всеки ден буркана. Бъдете много отговорни към тази задача, тъй като тя е от огромно значение за крайния резултат.

След като изминат две седмици, го прецедете, прехвърлете го в чист и сух стъклен буркан, затворете го добре и го сложете в хладилника. Там то може да издържи в продължение на три месеца.

Препоръчителният дневен прием на вълшебното чесново масло е между 1 и 3 ч.л. всеки ден.
Можете да приемате маслото преди хранене или пък да го добавяте към храната. Имайте предвид, че след едномесечен прием, трябва да си дадете почивка за 2-3 седмици и след това отново можете да подновите приема му.

Колкото и полезно да е това масло, то е противопоказно при панкреатит, бъбречни проблеми, хепатит, обостряне на гастрит и пептична язва, диабет, хронични заболявания на вътрешните органи, епилепсия, както и от бременни и кърмещи жени, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.