Няколко полезни съвета за прането на възглавници

0
552

За да успеете да се преборите с микробите и праха, можете да използвате шампоан или течен сапун

Със сигурност всеки един има в дома си възглавници, които обикновено свързва с хубави неща.

възглавници
За да успеете да се преборите с микробите и праха, можете да използвате шампоан или течен сапун

Всеки е наясно и с факта, че тези възглавници трябва да се перат. Именно те са тези незаменими помощници, които правят излежаването ни в леглото в пъти по-удобно.

Няма никакво съмнение, че вашите възглавници, са и вашите водачи в Царството на Морфей. Именно те са тези, които прегръщате силно в съня си. Понякога обаче те имат нужда от вашата помощ, тъй като се замърсяват.

Безспорен факт е, че преобладаващата част от домакините обръщат по-голямо внимание на чаршафите, както и на калъфките на възглавниците, но не и на самите възглавници. Тяхното почистване сякаш остава на заден план. Безспорно, то е малко по-трудно и отнема повече време.



В следващите редове ще ви разкрием няколко лесни трика, благодарение на които можете да поддържате с лекота хигиената на възглавниците.

Ето ги и тях:

Най-лесно е да изперете възглавница със синтетичен пълнител. Това може да стане в пералнята на температура от 40 градуса. Можете да си позволите дори и по-висока температура, но тя не трябва да надвишава 80 градуса.

Що се отнася до възглавниците с бамбуков пълнител, то те могат да бъдат изпрани на всякаква температура. Това, което трябва да знаете за тях обаче е, че се сушат само хоризонтално. Ако си позволите да я закачите на простор, където да я изсушите, ще получите торбичка с бучки, от която не може да стане повече възглавница.

За да успеете да се преборите с микробите и праха, можете да използвате шампоан или течен сапун. за предпочитане е да накисвате възглавницата само ръчно. Имайте предвид, че прането на някои възглавници в пералната машина е невъзможно, тъй като в крайна сметка ще получите само безформена топка.

Латексовите възглавници не трябва да се перат. Тях можете да почистите само с прахосмукачка. За да отстраните петната пък, можете да използвате влажна кърпа. Имайки предвид, че този вид почистване не може да ви избави изцяло от мръсотията, която се е натрупала в нея, специалистите препоръчват да ги сменяте на всеки 2-3 години.

Възглавниците от гъши пух също са доста популярни, но почистването им в домашни условия не е никак лесна задача. Имайки предвид, че гъшият пух трудно пропуска вода, е нужно да извадите пълнежа от възглавницата, да го поставите в мрежеста торбичка и така да го изперете. Освен това трябва да сте наясно, че това пране се извършва на няколко етапа, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.