Ето я най-лесната рецепта за шницел по виенски (пръстите ще си оближете)

0
376

Този шницел по виенски се топи в устата, много е вкусен

Предлагаме ви рецептата за най-лесния възможен шницел по виенски. Никак няма да ви затрудни, в което сме сигурни. А става толкова апетитен и вкусен, че се топи в устата. Горещо ви го препоръчваме.

шницел по виенски
Страхотно изкушение за небцето е този лесен шницел по виенски

Трябват ни 600 грама телешко бонфиле, две яйца, четири лъжици брашно, четири лъжици галета, 150 грама олио, две лъжици масло, един лимон, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем телешкото месо на стекове и да си начукаме хубаво месцето – това е от особено значение за вкуса на ястието.

Цаката му е да поставим всеки стек между стреч фолио или просто в една найлонова торбичка и да се начука с чук за месо.



Щом шницелите вече са станали тънки, ги поръсваме от двете страни с черен пипер и ги подправяме със сол на вкус. Взимаме си после три отделни и дълбоки чинии.

В тях си слагаме поотделно разбитите яйца, брашното и галетата. На котлона пък слагаме по-широк тиган и сипваме олиото, което трябва да се нагорещи добре.

Всеки от стековете се овалва първо в брашното, а после в яйцата и накрая в галетата от всички страни.

Щом са хубаво оваляни, пускаме шницелите един по един в нагорещената мазнина. Оставяме ги да се пържат за по минута и половина или две от всяка страна.

След това ги вадим от тигана и са напълно готови за консумация. Внимавайте само да не ги прегорите, но пък и да не останат сурови, разбира се. Зависи кой как обича да консумира месцето.

Тези шницели по виенски се сервират на трапезата още докато са горещи като върху всеки от тях се поставя по малко парченце масълце и резенче от лимон.

Фантастични стават и ви ги препоръчваме горещо.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.