Чудотворна икона на Божията майка пристигна за поклонение у нас (+видео)

0
387

Тази вечер в 17 часа с литийно шествие беше посрещната уникалната чудотворна икона на Божията майка. Иконата пристигна от Украйна

Днес жителите на Стара Загора честват празника на града.

чудотворна икона на Божията майка
Това е чудотворната икона на Божията майка Скоропослушница

Идването на чудотворната икона е духовен подарък за всички жители на града.

Чудотворната икона е изложена за поклонение в храм “Свети Николай Чудотворец” в самия център на Стара Загора.

Тази вечер храмът ще бъде отворен, докато има вярващи, които желаят да се поклонят на Божията майка.Чудотворната икона на Божията майка ще остане до 8 октомври.

Всеки, който има нужда от помощ Свише, може да посети храма през почивните дни и да се помоли пред чудотворната икона.

Чудотворната икона помага при всички болести, хронични заболявания, включително и рак. Съдейства за разрешаване на сложни житейски, служебни, наследствени и други проблеми. Помага за раждане на деца.

Оригиналът на чудотворната икона ,,Света Богородица Скоропослушница” се намира в манастира Дохиар на Света гора, Атон.

През 1664 г. Иисус Христос прославил Своята Пречиста Майка с чудни събития.

Образът на Пресвета Богородица бил изписан на стената на магерницата (монашеската трапезария). Там бил проходът, през който  минавал монахът, който отговаря за трапезарията. Един ден младият послушник Нил чул глас, докато минавал през вратата. Гласът му казал да не преминава с димящите ястия, защото ще опуши образа на  Пресвета Богородица.

Послушникът Нил не послушал гласа и продължил да минава както винаги. Отново чул гласа, който му казал, че не е достоен за това звание. После го попитал до кога ще продължава да опушва образа на стената.

Нил паднал  на колене пред иконата и започнал сърцато да се моли. На сутринта бил намерен от другите монаси, но вече бил сляп.

Монасите се изплашили и решили да направят ограждение, за да защитят образа на Божията майка.

Започнали да всеки ден да извършват молебени пред иконата. Ослепелият Нил всеки ден отправял горещи молитви със сълзи на слепите очи. Отново чул познатия глас, който му казал, че молитвите му са чути. После зрението му се възвърнало.

После иконата заръчала да бъде наричана “Скоропослушница”. Чрез нея Пресвета Богородица ще оказва незабавна помощ на всеки, който се обръща с молитви и благоговение към нея.

Монасите от Дохиар изградили параклис, в който поставили чудотворната икона. Наредили кандила, които горят всеки ден. През годините чудотворната икона е извършила хиляди чудеса.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.