Чудеса се случват с вярващите, които посетят красивия параклис

0
303

Още едно свято място у нас, на което чудесата са нещо нормално. Всеки, който посети красивия параклис, казва, че се чувства като прероден

Параклис „Свети Атанасий“ се намира в края на Асеновград.

параклис
Стенопис от параклиса „Свети Атанасий“ в Асеновград

Построен е през 1863 г. със средства на занаятчиите от града.

В миналото бил добре поддържан и уреден. После запустял. Преди 20 години за параклиса „Свети Атанасий“ се грижили сем. Анна и Тома Атанасови.

След тях грижите поели сем. Пенка и Иван Николаеви.



Пенка и Иван имали пророчески сънища. Г-жа Николаева била много болна. Сънувала, че е станала монахиня. Но не била в манастир, а в друга, по-малка постройка.

Иван също сънувал църкви и манастири. Ярки и незабравими сънища. Знаел, че те означават нещо, но какво точно – преди години не можел да осъзнае. Сега вече е наясно с мисията на своя живот.

Пенка и Иван Николаеви посетили манастир „Свети Атанасий“ в Златни ливади край Чирпан.

Там живеела и служела възрастна монахиня на около 90 години. Монахинята повикала семейството при себе си и започнали да беседват. Двамата споделили своите сънища. Монахинята им казала да не се страхуват за бъдещето. Господ ще им посочи какво да правят.

Един ден отишли до параклиса на „Свети Атанасий“ и се запознали с неговите предишни стопани. След това поели грижите за него.

През годините сем. Николаеви с помощта на безкористни дарители успяват да разработят мястото и да го превърнат в модерен духовен център. Построили са столова (магерница) и кухненски блок. Има беседки. Сложили са  маси и пейки за отдих на поклонниците. Засадили са прекрасни цветя.

Хора, които са ходили на поклонение в параклиса споделят какво им се е случило след това. Голяма част от тях са успели да се избавят от различни болести – проблеми със сърцето, с бъбреците, с белите дробове, с тумори.

Вярващи безработни са успели да си намерят работа, която ги удовлетворява. Семейства без деца са станали родители.

Хора с проблеми са намерили решения и са престанали да се тревожат.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.