Експресно почистване на пералнята

0
939

По този начин ще удължите живота й и ще гарантирате свежестта на дрехите си

Няма никакво съмнение, че пералнята, е един от най-ползваните електроуреди във всеки дом.

пералнята
По този начин ще удължите живота й и ще гарантирате свежестта на дрехите си

В този ред на мисли се налага често да бъде почиствана. Специалистите съветват да почиствате щателно пералнята поне веднъж в месеца. Разбира се за това има много начини.

В следващите редове ще ви разкрием как можете да почистите експресно и ефективно пералнята. За целта се нуждаете само от един натурален продукт.

Първото, което трябва да направите е да извадите чекмеджето на пералнята, в което слагате препарата за пране. Накиснете го в топла вода. След около половин час го измийте добре с четка за зъби. Тъй като тя е малка, ще можете да почистите добре всяко ъгълче от чекмеджето.
Накрая го изплакнете и отново го върнете на мястото му.



Отново се нуждаете от четка за зъби, за да почистите добре и гуменото уплътнение от вътрешната страна на вратата. След това изсипете една чаена чаша ябълков оцет в пералнята. Настройте я на възможно най-високата температура и я пуснете да пере. Всичко това трябва да направите, без да слагате дрехи в нея. Казано с други думи, трябва да я пуснете да върти празна.

След като цикълът на пране приключи, отворете широко вратата на пералнята, издърпайте и чекмеджето за перилни препарати и ги оставете така. Нека останат поне няколко часа, за да може всичко да изсъхне добре.

След това може да използвате леко влажна кърпа, с която да забършете барабана и гумените уплътнения от вътрешната й страна. Накрая забършете пералнята отвън и тя ще заблести като нова. Както вече споменахме, трябва да правите това „упражнение“ поне веднъж в месеца.

Ще ви запознаем и с няколко трика, благодарение на които пералнята ще ви служи вярно много по-дълго време, а дрехите ви ще ухаят прекрасно.
Истината е, че колкото и качествени препарати за пране и омекотители да използвате, то с течение на времето в пералнята ви ще се появи неприятен дъх.

За да се избавите от него, се нуждаете само от две съставки. Става въпрос за добре познатия ви ябълков оцет и лимон. Обикновено всяка домакиня има под ръка тези съставки, а ако не разполагате с тях, можете да ги откриете в най-близкия магазин.

Изсипете в пералнята две чаени чаши ябълков оцет и една чаша лимонов сок, който сте изцедили непосредствено преди процедурата. След това я пуснете да изпере на възможно най-високата температура. Отново не се слагат дрехи, а се пуска да пере празна, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.