Неподозираните свойства на лимоните

0
340

Ще останете приятно изненадани от широкоспектърната им употреба

Полезните свойства на лимоните се използват още от древни времена. В днешно време обаче малцина си спомнят за бабините илачи и козметични средства.

лимоните
Ще останете приятно изненадани от широкоспектърната им употреба

В следващите редове ще ви разкрием някои неподозирани или отдавна забравени свойства на лимоните.

На първо място трябва да се отбележи, че лимоните са истинско съкровище по отношение на витамините и микроелементите, от които се нуждае човешкия организъм. Малко хора обаче са наясно с факта, че те могат да се използват не само като хранителен продукт, а и за редица други неща.

Така например можете да използвате цитрусовият плод за ароматизатор. Благодарение на него можете да освежите отлично въздуха в жилището или стаята си. Освен това е добре да знаете, че ароматът на този плод облекчава значително стреса и умората.



Достатъчно е да нарежете лимона на 4 равни части по дължина, но без да го разрязвате докрай. След това го поръсете със сол и го сложете на подходящо място. Можете да го поставите в чинийка, за да предпазите мебелите от сока, който ще се стече.

Специалистите са категорични, че ако поставите разрязания лимон в близост до леглото си, ще се избавите почти незабавно от напрежението и умората. Това се дължи на факта, че лимоновият аромат кара мозъка да се отпусне. Освен това цитрусовият мирис действа успокояващо на нервната система, помага за облекчаване на напрежението след тежък работен ден и намалява тревожността.

Ако ежедневно вдишвате аромата на лимон, не след дълго ще забележите, че концентрацията и психическата ви активност, са се подобрили значително.

Лимоновият аромат ще ви създаде добро настроение още от сутринта, при положение, че от вечерта сте нарязали лимон по начина, споменат по-горе и сте го поставили на нощното си шкафче. Събуждането ви с добро настроение се дължи на факта, че цитрусовият аромат стимулира производството на хормона на щастието в мозъка.

Приятната миризма на лимон, е изключително неприятна за мухи, комари, мравки и всевъзможни видове насекоми. Това означава, че благодарение на нея можете да се избавите от досадните насекоми, без да полагате каквито и да било усилия. За да увеличите ефекта, можете да набодете няколко зърна карамфил в лимона. Ефектът е мигновен.

Не на последно място трябва да посочим, че лимонът е от изключителна важност за хората, страдащи от високо кръвно налягане (хипертония). Етеричните масла, съдържащи се в този цитрусов плод подобряват кръвообращението и по този начин намаляват стойностите на кръвното налягане.

В заключение можем да посочим, че лимоните спомагат за пречистване на въздуха от бактерии и микроби, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.