Ето как да накарате и най-мръсните чорапи да заблестят от чистота

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Тези методи действат безотказно

Със сигурност поддържането на безупречна чистота на всички видове чорапи, е сред най-големите кошмари на всяка майка и домакиня.

чорапи

Тези методи действат безотказно

Вероятно ви настръхват косите, когато видите, че новите бели или светли чорапи, са придобили сивкав оттенък на ходилата. Обикновено пералнята не успява да се справи с този проблем, освен ако не добавите допълнително и някой избелващ препарат.

Каквото и да правите обаче, няма никакво съмнение, че децата винаги успяват да намерят място, където да се изцапат. А в някои случаи не е никак безопасно да използвате избелващи препарати, за да възвърнете отново сияйната им белота.

Е, не се притеснявайте, тъй като и за този проблем има решение. Благодарение на него ще успеете да върнете белия цвят на бельото и чорапите на малчуганите. Тези доказали се във времето и изключително лесни за изпълнение народни методи, със сигурност ще ви помогнат.Избелване с борна киселина
Лесно можете да намерите борна киселина във всяка аптека. Тя успява да проникне дълбоко в тъканите и не остава никакъв шанс за оцеляване, дори и на най-старите петна.
Нуждаете се от смес от 10 литра топла вода и 20 гр. борна киселина.

След като изсипете две сашето борна киселина (тъй като са по 10 гр.) в 10 литра вода, ги разбъркайте добре до пълното им разтваряне във водата. След това накиснете мръсните дрехи в разтвора и ги оставете да престоят два часа. След като изтече това време, ги извадете от разтвора на борна киселина и ги изперете както обикновено.

Освен с борна киселина бихте могли да избелите мръсните чорапи или бельо на малчуганите и с калиев перманганат.
За да ги избелите по този начин, се нуждаете от 200 гр. прах за пране, няколко кристала калиев перманганат и 10 литра вода.

В кофа с гореща вода разтворете праха за пране. Разтворете няколко кристалчета калиев перманганат в чаша с вода. Трябва да получите бледорозова течност. Разбъркайте до пълното разтваряне на кристалите. Имайте предвид, че в никакъв случай не трябва да добавяте кристалите калиев перманганат директно в кофата с водата. В противен случай рискувате, ако остане неразтворен кристал да оцвети дрехите ви. След пълното разтваряне на калиевия перманганат, излейте разтвора в кофата с водата и праха за пране.

След това сложете белите дрехи, които предварително сте изпрали. Покрийте кофата с фолио и я оставете, докато водата се охлади напълно. След това изплакнете добре дрехите и се насладете на снежната белота, която са придобили, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар