Ето как да накарате и най-мръсните чорапи да заблестят от чистота

0
611

Тези методи действат безотказно

Със сигурност поддържането на безупречна чистота на всички видове чорапи, е сред най-големите кошмари на всяка майка и домакиня.

чорапи
Тези методи действат безотказно

Вероятно ви настръхват косите, когато видите, че новите бели или светли чорапи, са придобили сивкав оттенък на ходилата. Обикновено пералнята не успява да се справи с този проблем, освен ако не добавите допълнително и някой избелващ препарат.

Каквото и да правите обаче, няма никакво съмнение, че децата винаги успяват да намерят място, където да се изцапат. А в някои случаи не е никак безопасно да използвате избелващи препарати, за да възвърнете отново сияйната им белота.

Е, не се притеснявайте, тъй като и за този проблем има решение. Благодарение на него ще успеете да върнете белия цвят на бельото и чорапите на малчуганите. Тези доказали се във времето и изключително лесни за изпълнение народни методи, със сигурност ще ви помогнат.



Избелване с борна киселина
Лесно можете да намерите борна киселина във всяка аптека. Тя успява да проникне дълбоко в тъканите и не остава никакъв шанс за оцеляване, дори и на най-старите петна.
Нуждаете се от смес от 10 литра топла вода и 20 гр. борна киселина.

След като изсипете две сашето борна киселина (тъй като са по 10 гр.) в 10 литра вода, ги разбъркайте добре до пълното им разтваряне във водата. След това накиснете мръсните дрехи в разтвора и ги оставете да престоят два часа. След като изтече това време, ги извадете от разтвора на борна киселина и ги изперете както обикновено.

Освен с борна киселина бихте могли да избелите мръсните чорапи или бельо на малчуганите и с калиев перманганат.
За да ги избелите по този начин, се нуждаете от 200 гр. прах за пране, няколко кристала калиев перманганат и 10 литра вода.

В кофа с гореща вода разтворете праха за пране. Разтворете няколко кристалчета калиев перманганат в чаша с вода. Трябва да получите бледорозова течност. Разбъркайте до пълното разтваряне на кристалите. Имайте предвид, че в никакъв случай не трябва да добавяте кристалите калиев перманганат директно в кофата с водата. В противен случай рискувате, ако остане неразтворен кристал да оцвети дрехите ви. След пълното разтваряне на калиевия перманганат, излейте разтвора в кофата с водата и праха за пране.

След това сложете белите дрехи, които предварително сте изпрали. Покрийте кофата с фолио и я оставете, докато водата се охлади напълно. След това изплакнете добре дрехите и се насладете на снежната белота, която са придобили, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.