Така се прави уникална млечна салата с тученица (вкусна и полезна)

0
836

Тази млечна салата с тученица става наистина фантастична

Предлагаме ви рецептата за чудесна и много полезна млечна салата с тученица. Доскоро тученицата не беше много разпространена у нас, но се доказа колко ползи носи за здравето ни. А едновременно с това салатата от нея е страшно вкусна.

млечна салата с тученица
Невероятно нещо е тази млечна салата с тученица, вкусна и полезна

Трябват ни 200 грама тученица, една чаша кисело мляко, две скилидки чесън, една трета чаша смлени орехи, една трета връзка пресен копър, сол на вкус.

Първо трябва да си подготвим тученицата за салатата.

Измиваме много хубаво стръкчетата й, отрязваме им коренчетата и нарязваме на по-ситно. Тогава тя е съвсем готова да влезе в салатката.



След това си я изсипваме в една по-голяма купа, а чесънът го почистваме, счукваме и го добавяме към тученицата в купата.

Прибавяме си и ситно нарязания пресен копър, а после разбъркваме всичко това със сол на вкус.

Идва ред да си сложим и счуканите орехи и отново да разбъркаме. А накрая добавяме и киселото мляко, с което салатката ни вече е напълно готова.

Може да я оставим за малко в хладилника, защото е по-вкусна като се консумира студена.

Страшно вкусна става тази салата, а и е много полезна. Тученицата у нас е позната повече като плевел, но в днешно време все повече хора откриват ползите от нея за здравето.

Доказано е, че тя е безценна за организма ни, а и е евтина – поради все още остарелите схващания, че не е типична за ядене.

Веднъж я опитайте – в тази салата или в нещо друго и ще видите, че ще останете впечатлени от вкуса.

Тази салата е идеалното начало за всяко меню, но и е приказна за добавка към различни видове месо. Доволни ще останете, в което може да бъдете напълно сигурни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.