Мистериозно: Ухото на дявола се появи от небитието

0
456

Ухото на дявола е най-загадъчната и мистериозна находка. Тя е големият къс чисто злато. Златотърсачи и иманяри я намериха

Ухото на дявола е от чисто злато 

Ухото на дявола мистериозно се появи от небитието.

Най-загадъчната находка откриха учените. Тя представлява най-големият къс самородно злато, изобразяващо Ухото на дявола. То тежи точно 6,66 кг. Изключително много напомня на сатанинското число 666. Този уникален златен къс е открит в региона на Бодайбинск, в Иркутска област. Сензационната новина разкри НТВ, цитиран от Блиц.

Ухото на дявола е било открито във фаталния ден петък, 13-ти декември. Според източници от местната административна власт, този самороден златен къс е сред най-големите, откривани някога на Земята. Негови откриватели били иманяри от обединението „Ухаган“.

Първоначално златотърсачите помислили Ухото на дявола за скална отломка или по-голям камък и го подминали. Но по-късно, друг работник се вгледал по-внимателно в необичайната находка и така установил, че е от чисто злато.Иманярите от дружество „Ухаган“ вложили и друг смисъл в откриването на Ухото на дявола. Тъй като на следващия ден, на 14 декември, тяхното обединение празнува 14-ия си рожден ден, златотърсачите го приели като своеобразен дар за техния празник. Регионът, в който бе открито Ухото на дявола днес е щателно претърсвано и от други иманяри, сподели Мила Кудрина от Москва, където тя предава за в. „Монитор“.

В исторически план най-големият златен къс, откриван някога по света, се смята т.нар. „Плочата на Холтерман“. Тя е тежала внушителните 93 кг самородно злато.  Била намерена през далечната 1872 г. на територията на Австралия.

По-късно, отново там, бил открит и т.нар. Желаният непознат. Той тежал доста по-малко от Плочата на Холтерман, „едва“ 70 кг, както и Блестящият Баркли с тегло от 54 кг.

В началото на ХХ век, през 1901 г., в Япония бе открит Японеца от злато, който тежал 71 кг. Половин век по-късно, на територията на Америка, бе открит Оливър Мартин, който бил с маса от 36 кг. Той се появил на бял свят при разкопаването на древна гробница, съобщават учени.

Дали Ухото на дявола ще се окаже единствената находка за иманярите в Иркутск? Или златотърсачите ще попаднат и на други части от сатанинското тяло, ще продължим да следим.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.