Така се прави фантастично пиле с пармезан, моцарела и крутони

0
284

Това пиле с пармезан, моцарела и крутони е топ специалитет

Предлагаме ви рецептата за истински топ специалитет – уникално пиле с пармезан, моцарела и крутони. Съветваме ви да не го пропускате и непременно да си го направите, защото е наистина превъзходно ястие. Може да го ползвате и за обилно и чудно мезе.

пиле с пармезан, моцарела и крутони
Веднъж хапнете от това пиле с пармезан, моцарела и крутони и ще видите какво чудо е

Трябват ни четири филета пилешко месо, 250 грама моцарела, 50 грама пармезан, 250 грама крутони, две скилидки чесън, 250 грама домати от консерва, две лъжици босилек, две лъжици зехтин, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си вземем една тава и да я намажем със зехтин. Върху зехтина си поръсваме с чесънчето, което сме нарязали преди това много на ситно.

Върху чесъна си нареждаме пилешките филета и ги поръсваме с доматите от консервата.



Слагаме им отгоре и нарязания на ситно босилек. Взимаме си половината моцарела, както и част от пармезана и ги настъргваме върху доматите.

Най-отгоре си слагаме крутоните, а за капак настъргваме или нарязваме на много ситни парчета останалата част от моцарелата и пармезана.

Пъхаме си тавичката във фурната, която преди това сме загряли на температура от 190 градуса.

Оставяме вкусотията да се пече така в продължение на около 45-50 минутки.

Или докато крутоните не добият онзи апетитен златист цвят, а всичко останало изглежда така, че да ви потекат лигите от апетит.

Както виждате, тази рецепта е повече от лесна и бърза. Тя не изисква никакви по-специални умения в кухнята, но за сметка на това пък се получава нещо наистина фантастично.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.