Тези грешки съсипват кожата на лицето ви! (II част)

0
221

Не търкайте твърде много кожата си

В първата част на този материал ви запознахме с някои често допускани грешки, които съсипват кожата на лицето ви.

лицето
Не търкайте твърде много кожата си

Въпреки това много голяма част от дамите ги прилагат, без дори да си дават сметка какво причиняват на кожата на лицето си. За да ги избегнете и да се радвате на перфектна кожа на лицето, е добре да прочетете следващите редове.

Ето кои са най-пагубните грешки за кожата на лицето ви:

Неправилно използване на почистващите средства
Ако искате да почистите наистина ефикасно кожата на лицето си, то трябва да го правите с бавни кръгови движения. По този начин ще подобрите притока на кръв. Тези движения заменят краткия масаж и ви позволяват да подобрите значително състоянието на кожата си.



Прекомерно триене при измиване
Разпространеното разбиране, че трябва да търкате колкото е възможно повече кожата си, за да почистите порите, е много грешно. Дори и порите да са прекалено мръсни не трябва да правите това. Нужно е просто да изберете правилния почистващ препарат, а не да триете твърде много, упражнявайки и натиск.

Почистващи средства на базата на сапун
Никога не си позволявайте да заместите обичайния почистващ продукт, който използвате, със сапун или друг продукт направен на тази основа. В противен случай рискувате да изсушите твърде много кожата си и да предизвикате сериозно раздразнение. За да избегнете тези рискове, трябва да се запознаете подробно със съдържанието на продукта, преди да го приложите.

Употреба на мокри кърпички
Често пъти мокрите кърпички се оказват незаменим помощник за почистване, особено когато сте на път. Не е препоръчително обаче да ги използвате постоянно. Те не само, че не почистват правилно кожата, а и в тях се съдържат твърде много химикали. Поради тази причина е препоръчително, след като сте използвали мокри кърпички, да измиете лицето си по обичайния начин.

Крем
Най-добре е да намажете кожата на лицето си с крем, овлажнител или някакъв серум веднага след измиването й. но в същото време трябва да внимавате да не прекалите с употребата им. След почистване, кожата абсорбира най-добре хранителните вещества. Изключение правят само продуктите против акне.

Замърсявания с остатъци от грима
В нередки случаи дамите не почистват добре лицата си, след като са използвали гримове. Това води до натрупване на замърсяванията и съответно до запушване на порите. Кожата става раздразнителна и предизвиква възпаления.
Ако използвате пяна, е достатъчно да изчистите напълно лицето си с нея. В случай, че сте заложили на измиващ крем, то е добре да го разстелете на дебел слой по цялата повърхност на кожата, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.