Знаете ли, че можете да изгладите дрехите, без да използвате ютия? Ето как!

0
667

Всичко, от което се нуждаете, е няколко кубчета лед

Със сигурност гладенето на дрехите е сред най-досадните задължения на някои домакини.

дрехите
Всичко, от което се нуждаете, е няколко кубчета лед

В следващите редове ще ви разкрием няколко изпитани трика, благодарение на които можете да се избавите от досадното гладене с ютия на дрехите. Освен това те ще са ви от полза, ако често пъти сте в командировка и нямате ютия под ръка.

Часовете, прекарани в битка с дрехите, които са се намачкали при прането или в гардероба, несъмнено не е сред най-приятните занимания за когото и да било. Вероятно и вие сте сред дамите, които непрестанно търсят начини да улеснят работата си по домакинските задължения.

Е, добрата новина е, че сте попаднали на правилното място. Несъмнено този трик за гладене на дрехите без ютия ще ви се стори доста странен, но пък за сметка на това действа безотказно. Благодарение на него изтощителното и продължително гладене на дрехите, които са измачкани, може да остане в миналото.



И така, всичко от което се нуждаете, е лед. Да, правилно прочетохте, необходим ви е лед, затова бързо отидете до фризера и изкарайте лед. Достатъчно е да го пъхнете при намачканите дрехи, които сте сложили в сушилнята, всичко останало той ще свърши сам, без да се нуждае от намесата ви. Ако не разполагате със сушилня, то този трик действа безотказно и при пералнята. Този трик се прави накрая – при центрофугирането на дрехите.

Без значение дали разполагате с пералня, пералня със сушилня или само сушилня, то този трик за гладене на дрехите без ютия, действа безотказно. След като извадите дрехите и ги изтръскате, ще установите с изненада (при това доста приятна), че те вече сякаш са изгладени.

Експерти твърдят, че тайната на този метод е, че той наподобява до голяма степен парата на ютията. И тук е мястото да посочим, че не е нужно да пълните сушилнята (пералнята) с лед. Все пак освен, че целите дрехите да излязат като изгладени, не бихте искали те да излязат по-мокри от обикновено, нали?

И ето тук отново идва правилото за мярката. Именно заради това не трябва да прекалявате с кубчетата лед, две-три са напълно достатъчни. Освен това е добре да знаете, че не е препоръчително да добавяте кубчета лед към дрехи, които са с по-фини и тънки материи.

И още един съвет – за да не остават дрехите ви с дълбоки „бръчки“, веднага след като ги извадите от пералнята (сушилнята), ги окачете на закачалки, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.