Скандали в парламента заради Валери Симеонов (ето какво направи той)

0
236

Днешният парламентарен ден започна бурно и емоционално, заради сагата с Валери Симеонов. В крайна сметка на проблема беше намерено решение

БСП поискаха вицепремиерът Симеонов да бъде изслушан в пленарна зала.

Валери Симеонов
Валери Симеонов се извини

След това пожелаха да му задават свои въпроси.

Но предложението на БСП не беше прието. Тогава ДПС се намеси и постави ултиматум на правителството. Ако Валери Симеонов не бъде отстранен, те ще предприемат последващи политически действия.

Мустафа Карадайъ каза от трибуната на НС, че ако не си отиде един вицепремиер, ще трябва да си ходи цялото правителство. Тогава позорът е за цялата държава.



От „Воля“ поискаха не само оставката на Валери Симеонов, но и на вицепремиера Каракачанов. От трибуната на НС Марешки обоснова своето искане по следния начин. Красимир Каракачанов е единственият, който застанал в подкрепа на Валери Симеонов. По този начин той също се противопоставил на трагедията на майките с болните деца.

Вчера пред журналисти вицепремиерът Каракачанов коментира, че не желае повече да бъде синя каска, а да върши работата, която си е поставил за цел да свърши. Той работи активно за популяризиране на българската армия и набиране на нови кадри за войници. Има много вакантни места, които трябва да бъдат запълнени.

Контрапротест в подкрепа на Валери Симеонов беше плануван за днес. Той призова той да не се състои.

В същото време лично вицепремиерът Симеонов поднесе извинения към всички, които са се почувствали засегнати от неговите думи.

Пред журналисти в МС вицепремиерът Симеонов подчерта още, че в Коалиционният съвет обстойно е бил разгледан неговият казус. Коалиционният съвет заседава спешно и извънредно.

Премиерът Борисов каза, че за да запази здраво правителството и управлението на страната, няма да поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.