Груби грешки, които мнозина допускат при миенето на косата

0
403

Вероятно и вие допускате някои от тях

Никак не са малко дамите, които допускат тези груби грешки при миенето на косата.

косата
Вероятно и вие допускате някои от тях

В следващите редове ще ви разкрием кои са те:

Грешка №1
Абсолютен мит е, че трябва да миете косата си по график. Необходимо е тя да бъде измита, когато усетите, че наистина се нуждае от това. Можете да го правите ежедневно през лятото и два пъти седмично през зимата. Тук е мястото да отбележим, че всеки тип коса има специфични нужди и няма златно правило за миенето й.

Грешка №2
Не е задължително при всяко миене на косата да използвате шампоан. Ако го пропускате от време на време, ще избегнете изсушаването на скалпа, а и на косата.



Грешка №3
Не натискайте силно, докато втривате шампоана в косата си. Вместо това, опитайте с нежни масажни действия. Те са много по-щадящи.

Грешка №4
Горещият душ може да ви действа разтоварващо след тежък работен ден, но в никакъв случай не е полезен за косъма. Имайте предвид, че най-подходящата вода за косата ви, е хладката. В противен случай ще изсушите кожата на главата си, а това ще доведе до нови проблеми.

Грешка №5
Огромна грешка е при всяко миене да експериментирате с шампоаните и балсамите. Едва ли сте наясно с факта, че това действа стресиращо на косата ви. Не сменяйте често шампоаните. Ако ви е допаднал и косата ви изглежда добре, можете да го ползвате дълго време.

Грешка №6
Не си позволявайте да изливате твърде големи количества шампоан. Със сигурност ви харесва как омекотява косата ви и най-вече как ухае, но имайте предвид, че всяко прекалено нещо не носи нищо добро.

Грешка №7
Не дръжте мократа си коса увита в кърпа, а вместо това я попийте и я махнете от главата си. Имайте предвид, че косъмът е много деликатен и колкото повече свобода му давате, толкова по-добре. Не тормозете косата си като я увивате в хавлия или пък я връзвате, докато е мокра. Тези грешки й се отразяван пагубно.

Грешка №8
Четката е един от най-големите врагове на мокрия косъм. Ако искате да имате здрав косъм, втрийте балсама и не се решете, докато не изсъхне.

Грешка №9
Мнозина допускат грешката като нанасят шампоана от корените надолу. Би било добре понякога да нанесете шампоана и от тила нагоре.

Грешка №10
Не на последно място – никога не нанасяйте шампоана върху суха коса. Винаги я намокряйте и едва след това прибягвайте към тази процедура, пише kanal3.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.