Тези храни са най-полезни за здравето ви

0
259

Хапвайте смело от тях и няма да сгрешите

Съвременното общество все повече се старае да залага на здравословни храни. Знаете ли обаче кои храни наистина са полезни за здравето и в частност за какво са полезни?

храни
Хапвайте смело от тях и няма да сгрешите

В следващите редове ще ви разкрием кои са онези храни, които трябва да присъстват редовно на трапезата ви, ако искате да сте в добро здраве.
Тази супер витаминозна диета, при която някои от продуктите е нужно да се консумират по няколко пъти на ден, не само ще ви помогне да отслабнете.

На страниците си „Лайф“ отбелязва, че благодарение на тази диета могат да се избегнат редица тежки заболявания като се позовава на информация на „Бизнес Инсайдър“.
Специалистите от Националния здравен институт на Съединените американски щати са си направили труда да съставят списък с храни, които са най-полезни за здравето.

Тях не само трябва да ги консумирате по-често, а и да приемате по по-големи количества.
Едва ли за някого ще е изненада, че в списъка с полезни храни присъства зелето, включително цветното и брюкселското зеле.



Разбира се това никак не е случайно като се има предвид фактът, че тези продукти набавят така нужните на организма калций, желязо, целулоза и фолиева киселина.
Специалистите препоръчват горещо и консумацията на спанак. Този зеленчук е много полезен, особено сега, когато времето захладня и сме заобиколени от хора, които са преносители на различни видове вируси. Факт е, че спанакът осигурява мощна защита срещу различни видове вируси, простуда и инфекциозни болести. В този ред на мисли, заложете на консумацията на спанак, определено няма да сгрешите.

Освен това според специалистите не е добре да залагате само на едни и същи източници на витамини. Техният съвет е да заменяте някои от тях с други. Добре е постоянно да ги сменяте, за да може да набавяте на организма нужните му витамини, микроелементи и полезни вещества, без да го лишавате от други такива.

Така например в този сезон спокойно бихте могли да замените любимите си банани с тиква. Любимият ви и наистина вкусен цитрусов плод може да оставите за консумация през зимата. Сега несъмнено е сезонът на тиквите и би било добре да се възползвате максимално от това.

Може би ще ви прозвучи доста изненадващо, но трябва да ви информираме, че в рамките на изследването е било установено нещо доста интересно. А то е, че съдържанието на калий в тиквата, е много по-високо от това в любимите ви банани.

Е, и това ако не е аргумент да наблегнете на консумацията на тиква, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.