Знаете ли за колко много неща можете да използвате костилката от авокадо?

0
564

Със сигурност няма да я изхвърлите никога повече на боклука

Вероятно и през ум не ви е минало за колко много и то все полезни неща можете да използвате костилката от авокадо.

авокадо
Със сигурност няма да я изхвърлите никога повече на боклука

Все повече хора от съвременното общество залагат на консумацията на авокадо, стараейки се да водят здравословен начин на живот. В този ред на мисли, супер храните вече са заели едни от челните места на рафтовете в супермаркетите.

Колкото и невероятно да ви звучи, вкусното авокадо несъмнено е един от най-полезните продукти. Освен това то е любимо на голяма част от представителките на нежния пол.
Вкусното авокадо не само подхранва организма ви със здравословни мазнини, а и му предоставя жизнено необходими витамини и аминокиселини.

С меките си и вкусни нотки, този плод може да допълни перфектно както сандвичите, така и салатата ви. Днес обаче няма да обсъждаме авокадото, а онази част от него, която повечето от вас лекомислено захвърлят в коша за боклук, а именно – костилката му.



Оказва се, че в състава й има много повече витамини и минерали, отколкото в плода. Те са изключително богати на калий и фосфор, които са известни с бактерицидните и фунгицидните си свойства.

Авокадо-сапонините, които се съдържат в костилката, понижават нивото на лошия холестерол и оказват благотворителен ефект върху метаболизма. Благодарение на костилката на този плод, можете да се избавите от сериозен здравословен проблем, какъвто са камъните в бъбреците или пикочния мехур.

Медиците пък препоръчват консумацията на костилката на този плод за предотвратяване на онкологични заболявания. Не бива обаче да се пренебрегват с лека ръка и токсичните й свойства. За да извлечете само ползи от костилката, е добре да знаете какво да правите с нея.

Преди всичко трябва да я почистите от кафявата й обелка и да изсушите вътрешността й. след това настържете вътрешността и я сложете в леко загрята фурна, където да остане за един час. Целта е да се постигне златисто-червен цвят.

Тази полезна добавка можете да използвате към любимите ви ястия, коктейли, салати и зърнени храни. Въвеждайки тази незаменима добавка към менюто си, ще забележите, че постепенно ще се освобождавате от наднорменото тегло, а кръвното ви налягане ще започне да се нормализира.

За да си приготвите чай против камъни в бъбреците ви е нужна костилка от авокадо и 200 мл. вода. Следвайте инструкциите за изсушаване на вътрешността й, които са написани по-горе. Получения прах разделете на 4 части. Вземете 1 част и я залейте с 200 мл. топла вода. Приемайте напитката веднъж дневно, преди сън, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.