Военнослужещи и водолази участваха в уникални демонстрации (+видео)

0
376

Днешният ден е изключително успешен за Българската армия! На две места в страната военнослужещи и водолази показа своята професионална класа

Военнослужещи от сектор „Специални сили“ от 9 държави днес демонстрираха своята подготовка за директни операции на полигон „Ново село“.

водолази
Днес водолази проведоха специално учение

Бяха демонстрирани специални тактики и операции за взривно проникване и прочистване на сграда. Блокиране и обезвреждане на автомобил с предполагаем терорист. Медицинска евакуация с хеликоптер.

Операциите бяха наблюдавани от генерал Андрей Боцев, от министър Каракачанов и от премиера Борисов. На полигона бяха още бригаден генерал Борислав Сертов – началник на „Военна полиция“ и бригаден генерал Явор Матеев – командир на 68-а бригада „Специални сили“.

Всички изказаха своето задоволство от видяното. Премиерът Борисов обеща, че правителството ще отпусне необходимите средства за обособяване на силите за специални операции. Ще има средства за обновяване  на техния специализиран полигон „Црънча“.



Днес денят беше изключително успешен и за водолазите от „Военна полиция“.

Те проведоха курс в закрит водоем.

В язовир „Искър“ трябваше да открият поставени на дъното два предмета.

Преди да се потопят във водите на язовира, водолазите преминаха инструктаж, направен от капитан трети ранг Илия Стойчев. Той е началник на Центъра за подготовка на водолази при ВМС.

Капитан Стойчев предупреди водолазите да спазват всички изисквания за безопасно гмуркане. Да работят в екип и да си помагат по време на операцията. Да внимават с опасностите, които може да се появят по дъното на водния басейн като изхвърлени отпадъци.

Курсът премина успешно. Водолазите извадиха скритите предмети. Този курс се провежда за първи от 10 години. Ползата от него е изключително голяма, защото така водолазите развиват нови умения. Намират се в професионална кондиция.

В чисто мъжкия екип водолази участва и една смела дама.

Тези водолази от „Военна полиция“ се включиха в националната кампания „Да изчистим България за един ден“.

Те чистиха дъното на Черно море. Извадиха повече от 20 автомобилни гуми и много чували с по-дребни боклуци.

 

***************

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.