Как да защитите домашния си любимец от кражба

0
411

Как да защитите домашния си любимец от кражба

Кучетата често стават обект на кражба, но някои мерки могат да предотвратят подобни последствия

любимец Стопаните на кучета са най-често застрашени да останат без домашен любимец, ако подценят някои рискове. Извършителите на подобен род престъпления набелязват и отнемат животните с цел препродажба или разплод. Избират се скъпи и чисти породи, като сред най-търсените са по-добронамерените видове, които могат да бъдат прилъгани с храна или дори да бъдат упоени временно.

Ето какво може да сторите, за да защитите любимеца си:

Домашен любимец на двора



Когато кучетата са пуснати на свобода в двора, те лесно могат да станат плячка, ако външната врата е отворена и не се заключва. Помислете какви мерки да вземете, за да си осигурите спокойствие в случая.

На разходка с кучето

Когато сте извън дома си, стремете се да не оставяте без надзор животинчето. Също, както когато сте с детето на разходка. Очите ви трябва да са винаги нащрек, а и да не допускате то да ви чака само пред магазина или да е в колата, защото там също има опасност да бъде откраднато.

Само доверени хора

Ако понякога се налага да търсите помощ на непознати, за да разхождат любимеца ви срещу заплащане, проверете добре на какви хора го доверявате. Парите, с които бихте могли да изгорите, ще са ви най-малкият проблем при възникването на неприятна ситуация.

Микрочип

Това е сигурен вариант, с който бихте могли да докажете, че кучето е ваша собственост, ако то се загуби или някой се опита да го вземе. Пазете и всички документи, с които може да удостоверите покупката си и евентуалното осиновяване на четирикракия приятел. При кражба това също ще е едно сериозно предимство за вас, за да може полицията бързо да реагира на сигнала и впоследствие да ви помогне при предаването му.

GPS проследяване

Чрез тази опция вие ще имате представа в реално време какво е местонахождението на животинчето ви. Така и да бъде откраднато, вие може да действате светкавично и да го намерите в първите часове, преди то да бъде пласирано далеч от вас. Сред устройствата, които се предлагат на сайта SPY.BG, има различни по вид и функция, а също и с достатъчно миниатюрни размери и с аларма, или с подслушватели към тях.

Кастриране

Това не е метод, който ще ви гарантира пълна сигурност, но може да спре онези, които искат да го присвоят с цел създаване на потомство. Въпрос на лична преценка и морални съображения е дали изобщо да прибегнете до кастриране, но понякога и това би могло да бъде добро решение.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.