Отличен домашен пилинг за крака

0
1067

Погрижете се добре за петите си, нищо, че лятото отмина

Ще ви предложим отличен домашен пилинг за крака. Изключително лесно е да си го приготвите сами у дома. Освен това не струва скъпо, а върши истински чудеса.

пилинг за крака
Погрижете се добре за петите си, нищо, че лятото отмина

Несъмнено кожата на петите винаги е била една от най-проблемните зони в човешкото тяло. При все, че лятото вече отмина, това далеч не означава, че трябва да занемарите грижите за краката си и най-вече за петите си.

В сезона, в който се намираме обикновено залагаме на носенето на обувки, кецове, мокасини, маратонки, боти, ботуши… Знаете ли обаче, че именно дългият престой на краката в затворени обувки и на топло, е една от причините за загрубялата кожа на петите?

Когато краката са постоянно затворени, кожата на петите става груба, напуква се, защото се дехидратира. Най-неприятното усещане обаче идва от чувството за тежест и умора в краката. За да избегнете всички тези неприятности, е добре да си приготвите този вълшебен домашен пилинг. Още след първото му приложение ще се убедите сами, че той наистина върши чудеса.



В следващите редове ще ви разкрием как да си приготвите вълшебния домашен пилинг. Ефектът е видим още след първата процедура. Няма никакво съмнение, че колкото и загрубели да са петите ви, той ще успее да възвърне бебешката гладкост на кожата ви.

За приготвянето на вълшебния домашен пилинг се нуждаете от следните продукти:
1 лимон
4 таблетки аспирин
1 с.л. преварена вода

Разрежете лимона на две и изцедете сока му. След това в получения сок разтворете аспирина. Имайте предвид, че трябва да се разтвори напълно. Накрая добавете и гореспоменатото количество преварена вода, която трябва да е със стайна температура.

Измийте добре краката си и ги забършете с мека кърпа. Вземете няколко памучни тампона и ги накиснете в разтвора, който приготвихте от лимоновия сок, аспирина и преварената вода. След това прикрепете памучните тампони към проблемната зона. Увийте краката си с найлонови торбички и обуйте чорапи.

Оставете памучните тампони да свършат своята работа, а през това време вие можете да си дадете почивка или пък да релаксирате. Имайте предвид, че на вълшебната смес й е необходим половин час, за да свърши чудесата. След като минат 30 минути, махнете компреса и почистете петите си с пемза.

Поглезете краката си и с лек масаж за 3-5 минути. Накрая изплакнете с чиста вода. След това отново подсушете краката си и нанесете хидратиращ крем. Тази процедура се повтаря 1-2 пъти в седмицата. Това натурално средство за изглаждане на петите ще даде невероятен ефект, без да натоварва бюджета ви, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.