„Военна полиция“ днес отбелязва своя празник с редица мероприятия

0
366

През последните години служба „Военна полиция“ се утвърди като важен фактор в България. Честит професионален празник на всички военни полицаи!

Комбинацията от отлично подготвени кадри и качествена свръхмодерна техника дава отлични резултати.

"Военна полиция"
Служба „Военна полиция“ чества своя празник на 5 ноември

Българските военни полицаи редовно участват в редица учения у нас и в чужбина.

Получават високи оценки от военните партньори.

Ежегодно вземат участия в мисии зад граница, в които успяват да покажат своята отлична подготовка и професионална отдаденост.



През годините „Военна полиция“ е изиграла изключително важна роля. Особено интересна е мисията на военните полицаи по време на Балканската и на Междусъюзническата война.

Техните функции са били изразени в няколко направления. Охранявали българските военни лагери от врага и от военни шпиони.

Отговаряли за дисциплината в българските лагери и във военните подразделения. Не позволявали на жени, деца и на възрастни хора да навлизат в зоните, в които се водели бойни действия.

Началник на служба „Военна полиция“ в момента е бригаден генерал Борислав Сертов.

Той не веднъж е разказвал пред медиите за отличните постижения на българските военни полицаи.

"Военна полиция"
„Военна полиция“ готова за мисия у нас и  зад граница

Професионалният празник е 5 ноември.

По традиция се провеждат различни мероприятия. В РС „Военна полиция“ – Сливен имаше ден на отворените врати. Желаещите имаха възможност да разгледат част от техниката на военните полицаи и да научат от тях интересни факти за тяхната работа.

В София се проведе традиционното състезание за майсторско шофиране. Победител тази година е сержант Станислав Димитров от РС „Военна полиция“ – София.

Със заповед на бригаден генерал Сертов бяха наградени военни полицаи  и цивилни служители  от службата за постигнати високи резултати. Така  празникът на „Военна полиция“ стана още по-тържествен.

Книга за историята на „Военна полиция“ е написана от Иван Мечков. Всеки, който има желание да си я закупи и да научи повече за тази структура, може да го направи през страницата във ФБ ТУК. 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.