Дами, ако маникюристката ви прави тези грешки, сменете я (II част)

0
279

Не ходете на маникюр или педикюр, ако имате гъбички

В първата част на този материал насочихме вниманието ви към нещата при маникюристката ви, които не трябва да пренебрегвате.

маникюристката
Не ходете на маникюр или педикюр, ако имате гъбички

В следващите редове ще ви разкрием кои са останалите неща от значение, за които трябва да внимавате, когато избирате маникюристката, на която ще поверите грижата за ноктите си.

Ето на какво още трябва да обърнете внимание при посещението на маникюристката:

Стерилизация на инструментите
Когато избирате маникюрист, трябва да сте наясно дали разполагат със стерилизатор. Именно това е гаранция (до известна степен) за вашата сигурност. Може би ще се запитате защо „до известна степен“. Ами истината е, че не е изключено вашата маникюристка да има стерилизатор, но да не го използва.



Освен това инструментите винаги трябва да са в торбичка, която маникюристката да отвори пред вас. Ако не сте сигурни, че маникюристката ви стерилизира инструментите, то със сигурност е по-добре да ходите с набор от ваши лични инструменти.

Болни нокти
Едва ли има някой, който да подложи на съмнение съвета, че ако има гъбички по ноктите, то не трябва да ходи на маникюр или педикюр. Ако маникюристката при която ходите е истински професионалист, дори тя ще ви препоръча първо да се справите с гъбичките с помощта на дерматолог и едва тогава да посетите отново салона. Имайте предвид, че не е изключено да хванете гъбички, дори и след обработка на инструментите.

Продължителност на процедурата
Може би не сте си давали сметка, но е факт, че ако вашата маникюристка успява да се справи с работата за по-малко от час, то със сигурност има нещо нередно. Или пък е истинска светкавица… Класическият маникюр отнема поне един час. Ако ви го правят за по-малко време, то имайте предвид, че няма да издържи дълго.

Инструменти
За никого не е тайна, че маникюристите разполагат със специални инструменти за обработка на ноктите. А знаете ли, че за всеки един от тях, е нужно да притежава сертификат. За да сте сигурни, че наистина сте попаднали в добри ръце, е добре да поискате да видите този сертификат. Само така можете да сте сигурни, че инструментите наистина са качествени, а не някакви китайски ментета. Освен това е добре да знаете, че преди да използва нови инструменти, маникюристката задължително трябва да ви направи тест за алергия.

Списание
В почти всички салони за красота има списания, които клиентите разглеждат, докато изчакат реда си. Замисляли ли сте се обаче върху това, че колкото по-стари са те, толкова повече бактерии са попаднали върху тях? Е, следващият път едва ли ще искате да разгледате такова списание, след като вече насочихме вниманието ви върху това, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.