Спазвайте тези правила, ако летите със самолет!

0
318

Едно от златните правила при полета със самолет, е да не прекалявате с храната

Според мнозина, едно от най-важните неща, с които трябва да се справите по време на полета със самолет, е аерофобията (страх от летене).

самолет
Едно от златните правила при полета със самолет, е да не прекалявате с храната

Съществуват обаче някои правила, към които е добре да се придържате, докато летите със самолет. Те не само ще са ви от полза, но и ще направят полета ви много по-удобен.

Ето кои са правилата, които е добре да спазвате, ако летите със самолет:

Не отказвайте вода
Всеизвестен е фактът, че въздухът на борда е много сух. Това означава, че при всяко издишване, тялото ви губи влага. Учестеното дишане може да ви доведе и до дехидратация. Затова подхранвайте редовно организма си с вода по време на полет.



Храна
Едно от златните правила при полета със самолет, е да не прекалявате с храната. Често пъти хората преяждат в самолета заради скуката. Освен това сухият въздух намалява вкусовите усещания с между 15 и 30%. В този ред на мисли храната на борда ви изглежда недостатъчно солена или сладка. Освен това вкусовите ви усещания могат да бъдат намалени и от шума на двигателя. Поради тази причина някои авиокомпании пресоляват храната, което пък може да я направи доста вредна. Затова е най-добре да се нахраните преди полет.

Сън
Съветът на специалистите е да не спите в самолета, ако на мястото, към което сте се запътила, е ден. По този начин адаптацията с часовата разлика, ще ви е много по-трудна.

Газирани напитки
Добре е да се откажете от газираните напитки на борда на самолета. Под въздействието на падане на налягането, газът в тялото може да се увеличи с до 25%. Това означава, че ако го допълните с газирани напитки на борда на самолета, ще се чувствате като балон, който всеки момент може да експлодира.

Полет
Често пъти хората запълват времето на полета със спане на борда. Имайте предвид, че когато самолетът набира височина или се приземява, спадът на налягането около вас е по-бърз и се усеща като неприятно заглъхване на ушите. Ако летите често, сте наясно, че това усещане е доста неприятно. Можете да изравните налягането като дъвчете дъвка, дишате равномерно или пък смучете бонбон.

Опитайте се да не спите, тъй като в противен случай няма да можете да вземете нужните мерки и това ще ви доведе до замайване, леко понижаване на слуха, а не е изключено и от носа ви да текне кръв.

Тоалетна
Със сигурност тоалетната в самолета не е от най-чистите и удобни места. Въпреки това, ако ви се ходи до тоалетна отидете, вместо да се стискате. Ако се сдържате дълго време може да се стигне до конфузна ситуация, или пък да получите инфекция, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.