Внимание! Тези неща могат да ви оставят без дом

0
277

Добре е да проявите по-голямо внимание спрямо тези продукти

Може би дори и през ум не ви е минавало, че някои дребни на пръв поглед грешки могат да ви оставят без дом.

дом
Добре е да проявите по-голямо внимание спрямо тези продукти

Факт е обаче, че в дома си имате някои опасни вещи и продукти, които биха могли да го съсипят за секунди. Те могат да ви докарат огромни главоболия. Достатъчно е съвсем леко невнимание, за да изгори домът ви и то в буквалния смисъл.

Именно поради тази причина е добре да сте наясно с тези опасности, за да можете да предпазите жилището си. В следващите редове ще ви разкрием кои са нещата, които могат да ви оставят без дом. Съветваме ви в никакъв случай да не ги подценявате.

Ето кои са те:



Брашно
Малцина са наясно с факта, че ако разпръснете този продукт във въздуха, при контакт с огън, може да предизвика експлозия. Причината се крие в това, че въглехидратите горят изключително бързо и интензивно. Разбира се, за да се стигне до трагедия, концентрацията на брашно във въздуха трябва да е огромна. Все пак обаче не бива да забравяте за тази опасност.

Портокали
Всеки знае колко полезен е този цитрусов плод и вероятно мнозина го харесват. Дори и през ум не ви е минавало обаче, че те могат да предизвикат пожар. Съхраняван в големи размери този плод съдържа вещество, което дава остра и трайна миризма на портокаловата кора. Именно то е лесно възпламенимо. Дори можете да използвате портокаловите кори за разпалка по време на пикник. Ще се изненадате колко лесно пламват.

Сметана
Тя е следващият продукт, който е изключително лесно запалим и вероятността да предизвика пожар в дома ви не е никак малка. Всичко се дължи на наличието на хранителната добавка натриел алуминосиликат, която има горими свойства.

Захар, подправки
Добре е да сте наясно с факта, че захарта се състои от 97.7% въглехидрати. Това автоматично създава огромен риск за безопасността на вашия дом. При силна горещина, тя просто ще се възпламени.
Имайте предвид, че някои подправки като чесънът, лютивият червен пипер, както и канелата, съдържат лесно запалими вещества.

Ацетон и лак за нокти
Те са едни от най-популярните козметични продукти, които могат да бъдат открити във всеки дом. С тях обаче трябва да се отнасяте изключително внимателно, тъй като преливат от леснозапалими вещества. Имайте предвид, че съдържащите се в тях компоненти като етил и бутилацетат, се разпадат за секунда. Ацетонът пък е друга потенциална опасност в дома ви. Освен, че самата течност е лесно запалима, нейните пари също не отстъпват в това отношение, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.