Ето как да премахнете пъпка за раз време

0
341

Не изпадайте в паника, щом я видите

Всяка жена се е сблъсквала с кошмара, в който във възможно най-неподходящия момент на лицето й изниква пъпка.

пъпка
Не изпадайте в паника, щом я видите

Освен това такава пъпка обикновено се появява на места, на които веднага се набива на очи. Много е важно да не губите самообладание, тъй като ситуацията е под контрол, колкото и безнадеждна да ви изглежда тя.

Разбира се, за да се справите с досадната пъпка, е нужно да вземете експресни мерки. Ето какво можете да направите, за да туширате пъпката в рамките на час или най-много ден, при това без да остават белези.

Студен компрес
Увийте няколко кубчета лед в кърпа и ги наложете директно върху пъпката. През 15 секунди отстранявайте компреса. Поставете го отново след няколко минути. Екстремният студ ще намали до голяма степен възпалението и размера на несъвършенството, което ви се набива в очите.



Капки за очи
Не, нямате грешка, правилно прочетохте, че пише капки за очи. И по-специално, е нужно да заложите на капките за очи „Визин“. Те свиват кръвоносните съдове като по този начин намаляват до голяма степен зачервяването. По същия начин ще повлияят и на неприятната пъпка, появила се на лицето ви.

Прикриване
Имайте предвид, че ако заложите на тежък слой фон дьо тен, далеч няма да постигнете желания ефект, дори напротив. Най-добре би било да нанесете върху пъпката тънък слой ВВ крем и да оставите коректора да свърши останалото.

Една от най-известните бюти влогъри Ем Форд разкрива, че използва „метода на топлийката“. За целта се нуждаете от малка четка за коректор. Ако не разполагате с такава под ръка, то можете са използвате и четка за червило. Топнете върха й в коректора и след това нанесете точицата върху пъпката. Накрая прелейте към краищата й, за да я заличите изцяло.

Ето и още няколко съвета, които ще ви помогнат да се избавите от пъпката по най-бързия начин:

– През деня налагайте мястото с топъл компрес през интервал от три минути. Продължителността на тази процедура е един час. По този начин ще намалите значително подуването и ще изкарате на повърхността бактериите, които са я предизвикали.
– След налагането на всеки компрес нанасяйте върху пъпката салицилова киселина. Тя ще проникне през себума и ще разруши запушващите порите мъртви клетки. Накрая нанесете крем 1% хидрокортизон (но не мехлем, защото е твърде мазен и ще запуши порите на кожата).
– Не на последно място, не забравяйте, че през нощта кожата е много по-податлива към активните съставки, защото тогава е в режим на „поправка“. Заложете на вечерно изчистване на лицето с 2% салицилова киселина. След това третирайте и с локално средство за премахване на пъпки, пише cosmopolitan.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.