Лесна домашна напитка за добро храносмилане и детокс (истински еликсир)

0
616

Тази домашна напитка за добро храносмилане ще ви очарова наистина

Предлагаме ви рецептата за уникална и много лесна домашна напитка за добро храносмилане. Тя не само помага за стомаха, а и допринася за детокс на тялото. Прави чудеса и с черния дроб и жлъчката. Не я пропускайте за нищо на света.

домашна напитка за добро храносмилане
Полезна и вкусна е тази домашна напитка за добро храносмилане

Трябват ни 120 грама вода, две тънки парчета джинджифил, една лъжичка смлян корен от глухарче, една лъжичка смлян корен от цикория, две счукани зърна черен пипер, две счукани зърна кардамон, един карамфил, малко счукана канела, 120 грама прясно мляко, една лъжица мед.

Първо трябва да си смесим заедно всички съставки, но без меда и млякото. Сипваме ги в една тенджерка и ги оставяме да заврат.

След като заврат си намаляваме котлона и ги оставяме да къкрят за около пет минутки.



След това прибавяме към тях млякото и увеличаваме температурата на котлона, за да може отново да заврат. Махаме от котлона и прецеждаме с цедка напитката си в чаша.

Оставяме я обаче малко да изстине, преди да си добавим в нея меда.

Припомняме ви, че медът е полезен само и когато не е поставен в гореща напитка. Иначе не само губи свойствата си, но става и вреден за здравето.

Тази напитка, освен, че е вкусна, работи много добре за храносмилането, жлъчката, черния дроб, а има и диуретично действие.

Тя може да се превърне и в страхотен заместител на сутрешното ни кафе като ще помогне дори на кожата ни да стане по-свежа.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.