Позор! Махнаха Паисий Хилендарски от учебниците, но Папи Ханс вече е там

0
901

Папи Ханс се оказа в учебниците по българския език за 7. клас!

Изключително шокиращи са действията на МОН в последните години. От учебниците изчезнаха знакови произведения, но Папи Ханс вече е там.

Папи Ханс и Паисий
Папи Ханс е в учебниците, но не и Паисий Хилендарски

28-годишният поет, който наскоро излезе от „ВИП Брадър“, сам се похвали в „На кафе“, че творбата му „Затворисърце“ вече присъства в учебниците по българския език за 7. клас. Там е публикуван малък откъс от нея.

Интересното е, че Константин Трендафилов, когото малцина знаеха преди да стане гадже на певицата Дара, се изучава от учениците, но емблематичната „История славянобългарска“ на Паисий Хилендарски преди 2 години отпадна от учебниците по литература за 6. клас.

Вече не се изучават и други велики родни произведения като „Къде си вярна, ти любов народна“, „Вятър ечи, Балкан стене“ и „Хубава си, моя горо“. Това бе възприето на нож от много родители, но резултат нямаше.



Към днешна дата родителите имат нов повод за негодувание, защото изглежда абсурдно Папи Ханс да е в учебниците, а Паисий Хилендарски – не. Същият Папи Ханс, който смята, че България се е освободила от византийско робство чрез Априлското въстание.

„О, неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин…“ – тези думи на Паисий звучат актуално и до днес, близо три века по-късно.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.