С тези няколко полезни съвета ще запазите свежестта на храната (II част)

0
234

Изпълнението им не изисква много усилия, а в същото време действат безотказно

Както вече стана ясно в първата част на този материал, всеки би искал храната му да е свежа.

храната
Изпълнението им не изисква много усилия, а в същото време действат безотказно

Това обаче не е много лесна задача като се има предвид, че често пъти храната, която се предлага в търговската мрежа не е достатъчно свежа. Ако пък по някаква случайност попаднете на наистина свежа храна, то определено сте притеснени от факта, че няма да можете да запазите свежестта й за по-дълго време.

Е, трябва да ви кажем, че ако и вие си мислите така, живеете в огромна заблуда. Съществуват няколко малки, но пък за сметка на това изключително полезни трика, благодарение на които ще успеете да запазите свежестта и вкусовите качества на храната за по-дълго време. В следващите редове ще ви разкрием кои са те.

Ето как да запазите свежестта на храната за по-дълго време:



Моркови
Ако сте видели на пазара свежи и пресни моркови и искате да запазите свежестта им за по-дълго време, то можете спокойно да го направите. Един от начините е като ги приберете в отделението за плодове и зеленчуци в хладилника. Така не само ще запазите свежестта им, а и ако са малко увехнали, ще станат още по-свежи. Другият метод, по който можете да ги съхраните, е т.нар. градинарски метод. При него ще ви е нужен малко пясък. Забучете ги в пясъка и така ще имате за дълго време свежи моркови. Той намалява изпаряването на влажността в морковите и по този начин забавя гниенето им.

Заквасена сметана или извара
За да съхраните за по-дълго време храните като заквасена сметана или извара, е нужно да направите само едно малко нещо. Специалистите по хранене издават, че е достатъчно да обърнете кофичките, в които сте ги купили от магазина с капака надолу. По този начин можете да ги съхранявате в хладилника за два пъти по-дълго време в сравнение с обичайния метод. Истината е, че чрез този малък трик се създава вътрешен вакуум, който предотвратява развитието на бактерии.

Пресен лук
Може би често пъти си мечтаете да сложите на салатата пресен лук, но нямате такъв под ръка или пък не можете да откриете на пазара. Е, този трик е вашето спасение от ситуацията. Това, което трябва да направите, за да имате пресен лук, е да го поставите в чаша с вода. По този начин връзките пресен лук ще запазят свежестта си за по-дълго време, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.