Полезно за дамите! Ето как да изберете най-подходящата за вас височина на токчетата

0
273

Малко са дамите, които не залагат на обувки с токчета

Оказва се, че изборът на токчетата не е никак лесен, тъй като трябва да бъде съобразен с редица фактори.

токчетата
Малко са дамите, които не залагат на обувки с токчета

В следващите редове ще ви дадем няколко полезни съвета, благодарение на които ще можете да изберете токчетата, които са най-подходящи за вас.

Малко са дамите, които не залагат на обувки с токчета. Факт е, че не всяка дама би могла да си позволи да ги носи, особено ако не са й удобни. Не всички дами обаче са наясно с това как да изберат не само стилни, а и достатъчно удобни обувки.

Истината е, че правилният избор на обувки ще ви даде не само стил, а и чувство за лекота, комфорт и истинско блаженство.



Ето как да направите правилния избор на токчетата на вашите обувки:

Всеизвестен е фактът, че според медиците, за да са ви достатъчно удобни обувките, то токчетата им трябва да са с височина между 2 и 4 см.

Ще ви разкрием и една изключително лесна формула. Благодарение на нея ще можете да изчислите индивидуалната си нужда от височината на токчетата, за да са ви максимално удобни обувките. Ето в какво се състои простичката формула – (височината ви : дължината на крака) – 1.61)х10.

За да ви е по-лесно ще онагледим формулата. Ако сте високи 170 см., а дължината на краката ви е 80 см. (забележете, че тук става въпрос за дължината на крака, а не на стъпалото), то заместваме тези стойности във формулата, която посочихме по-горе.

И резултатът е: (170:80)-1.61) х 10 = 5.15. Ето по този начин можете да изберете перфектната височина на токчетата за вас. Тази формула може да бъде прилагана от всяка една дама като съответно трябва да замени тези показатели с личните си такива. Както вече стана ясно, перфектната височина на токчето за дамата от нашия пример е 5.15 см.

Съществува и още един изключително лесен трик, благодарение на който можете да изберете официален чифт обувки. Първото и изключително важно условие е да седнете удобно на стол. След това опънете крака напред и измерете разстоянието от петата до стъпалото (както е посочено на снимката). Стойността, която ще получите при това измерване показва естественият наклон на вашия крак.

Това означава, че ток с точно тази височина, отговаряща на естествения наклон на крака ви, ще ви накара да се чувствате изключително удобно в обувките си, пише zajenata.bg.

Надяваме се, че тези полезни съвети ще са ви от полза при избора на следващия чифт обувки.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.