Ето защо е добре тези храни да присъстват редовно в менюто ви (II част)

0
229

Тази информация ще ви е доста полезна

В първата част на този материал ви представихме някои храни, които специалистите по здравословно хранене препоръчват горещо да присъстват в менюто ви.

храни
Тази информация ще ви е доста полезна

В следващите редове ще ви разкрием и останалите полезни храни, които видимо ще забавят старостта. Колкото и да не ни се иска тя все пак ще дойде, но е добре, че имаме възможността да я забавим във времето.

Ето кои са тези вълшебни храни, които е добре да присъстват редовно в менюто ви:

Гъби
Вкусните гъби съдържат селен. Този минерал е изключително важен за кожата, тъй като я предпазва от слънчевите увреждания. Няма да сгрешите, ако замените с гъби пържолите от мазно свинско месо, както и ако започнете да ги добавяте редовно към салатите си. Изключително полезна е гъбата портобело.



Зеленолистни зеленчуци
Те са изключително богати на каротенови съединения, зеаксантин и лутеин. Те са от изключителна важност, тъй като хидратират клетките на кожата и ги защитават от слънчевите увреждания.

Слънчогледови семки
Всеизвестен факт е, че семената и ядките, са изключително богати на витамин Е. Той не само защитава клетките на тялото, а и озарява кожата. Освен това специалистите свързват този витамин и с намаляването на риска от появата на сърдечни проблеми. Няма да сгрешите, ако хапнете слънчогледови семки за лека закуска или пък поръсите салати, супи, сандвичи и смутита с тях.

Ягоди
Тези ярки, ароматни и вкусни плодове, не само са любими на мнозина, а и са изключително полезни. Ягодите са много богати на витамин С и флавоноиди, които поддържат и стимулират здравето на кожата. И сега тук трябва да ви споделим най-хубавата част за ягодите. При все, че са сезонни плодове, можете да запазите всичките им полезни свойства като ги замразите. Това означава, че ще можете да им се наслаждавате целогодишно.

Яйца
Те са един от сериозните източници на лутеин, който е отговорен за хидратацията на кожата. Освен това той допринася за сияйния й вид. Поради факта, че са изключително богати и на полезни мазнини и протеини, то редовната им консумация ще запази кожата ви млада и свежа за по-дълго време.

Манго
Мангото съдържа доста солидно количество бетакаротин, който помага за регенерацията на кожата и забавя появата на бръчки. Това означава, че редовната консумация на този плод ще запази кожата ви гладка за по-дълго време. Освен това е богато и на витамин А, който подпомага възстановяването на клетките и има предпазна функция. Ако мангото не ви допада особено много на вкус, можете спокойно да го замените с тиква, морков, пъпеш, сладък картоф или кайсии, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.