Доказано: Мъж със сестра е по-добър човек!

0
291

Доказаха нещо невероятно за мъжете със сестра!

Много интересно проучване бе публикувано в “The Journal of Family Psychology”. Резултатите от него показват, че мъжете, които имат сестра, са по-добри като цяло.

сестра
Братът на Анджелина Джоли има най-известната сестра на света

Изследвани са братя и сестри на възраст между 10 и 14 г. Установено е, че момчетата, растящи със сестра, се развиват в положителна насока и са по-емоционално стабилни, което ще им се отрази положително на целия живот.

Според изследването тези братя са по-състрадателни и съпричастни като личности. Те имат по-богата душевност и много по-малък егоизъм в себе си.

Причината, която учените изтъкват, е, че цял живот са свикнали да делят всичко и затова у тях не се е развил егоистичният синдром, присъщ за много хора. Разбира се, всеки човек е егоист, но ако е израснал с другарче до себе си, това е в много по-малка степен.



Друга от причините, които се изтъкват за тези резултати, е липсата на самота. Когато като малък си самотен, често целият ти живот е белязан и отношенията ти с околните страдат постоянно. Докато при момчетата със сестра самотата в детството я няма и така те се изграждат като по-щастливи и пълноценни личности.

Изследването обаче не важи за момичета, които имат сестра. Там често се създава конкуренция и резултатите навярно биха били други.

Докато между момче и момиче в семейството няма конкуренция и това е причината тази връзка да се счита за най-хармоничната в роднинските взаимоотношения.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.