Безумно вкусни стават тези макарони с телешко по мексикански (топ рецепта)

0
426

Тези макарони с телешко по мексикански са просто убийствени

Предлагаме ви рецептата за невероятни и много лесни с телешко по мексикански. Ядеш и ревеш, както се казва, но от кеф. Винаги се получават отлично и може да ги сервирате по различни поводи.

макарони с телешко по мексикански
Наистина са нещо уникално тези макарони с телешко по мексикански

Трябват ни 450 грама телешка кайма, две глави лук, две скилидки чесън, 400 грама домати, 300 грама червен боб от консерва, една лъжица чили на прах, една лъжичка кимион на прах, 650 грама пилешки бульон, 150 грама къси макарони по избор, 300 грама чедър, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си приготвим предварително продуктите, за да ни е по-удобно да си готвим после.

Лука и чесъна си ги обелваме и нарязваме на ситно, отцеждаме си боба от консервата, а доматите също си ги нарязваме на кубчета.



След това си взимаме една тенджера, нагорещяваме и слагаме в нея каймата да се пържи. Запържваме я докато побелее и стане на трохи.

След това към нея си добавяме нарязаните лук и чесън, готвим си ги за около две-три минутки, за да омекнат.

Добавяме си после в тенджерата и нарязаните домати, отцедения боб, чилито и кимиона. Разбъркваме хубаво и готвим за още около три минутки всичко заедно.

Наливаме си после пилешкия бильон и си добавяме макароните. Разбъркваме всичко много хубаво, слагаме капак на тенджерата и оставяме да се готви за около десетина минутки още.

През това време си настъргваме сиренето чедър или кашкавал по избор и го добавяме в тенджерата. Оставяме си част от него и за украса върху вече сервираната порция вкусотия.

Разбъркваме си хубаво още веднъж докато сиренето и кашкавалът се разтопи, опитваме за още малко пипер и сол на вкус, а след това сипваме по чиниите.

Става наистина неустоимо вкусно и сме сигурни, че пръстите ще си оближете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.