Уникални стават тези печени картофи по американски (топ рецепта)

0
574

Тези печени картофи по американски ще ви изненадат приятно

Предлагаме ви рецептата за чудни печени картофи по американски. Знаем, че зад океана са стари почитатели на картофките и ги правят в най-различни варианти. Тези са едни от най-добрите, а и са много лесни.

печени картофи по американски
Уникални и много лесни са тези печени картофи по американски

Трябват ни картофи, гъби, червен лук, бекон, шунка, барбекю сос, черен пипер, сол на вкус.

Нарочно не даваме количеството на изброените продукти, защото то зависи изцяло от вас и от това колко искате да приготвите.

Първо трябва да си направим плънката за картофите като за целта си нарязваме на ситно червения лук. Нарязваме си също бекона, гъбите и шунката пак на ситно.



Разбъркваме ги всички заедно, подправяме ги с черен пипер и сол на вкус, а после ги запържваме леко в зехтин на котлона. Щом са готови, си ги отделяме настрани докато си приготвим картофите.

И така – загряваме си фурната на температура от 200 градуса. Картофите си ги измиваме и леко ги подсушаваме, но не ги белим, а ги оставяме с кората за печене.

С вилица или нож си надупчваме картофите от всички страни, но не много дълбоко. Пъхаме ги да се пекат в загрятата вече фурна като от време на време ги обръщаме, докато добият онзи апетитен златист цвят.

После си правим прорез в картофа като внимаваме да не нарушим цялостната му структура. Издълбаваме полека вътрешността им с лъжичка и я смесваме с барбекю соса.

След това я връщаме обратно в издълбаните картофи като слагаме във всеки един и част от плънката.

Връщаме напълнените картофки да се пекат във фурната за още около пет минутки на 180 градуса. А щом са готови, добавяме отгоре им настърган кашкавал или моцарела.

Оставяме ги само да се разтопят във фурната и са готови за вкусно похапване. Стават наистина уникални.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.