Изпитани трикове за премахване на торбичките под очите (II част)

0
533

Всички те са повече от елементарни, но действат безотказно

В първата част на този материал ви запознахме с някои от изпитаните средства за справяне с торбичките под очите.

торбичките под очите
Всички те са повече от елементарни, но действат безотказно

Както вече стана ясно, не е нужно да ощетявате месечния си бюджет, купувайки скъпи кремове, маски, лепенки и други подобни, за да се избавите от торбичките под очите.

В действителност справянето с този проблем е много по-лесна задача, отколкото бихте могли да предположите. За целта могат да ви свършат отлична работа някои от продуктите, които биха могли да бъдат открити във всяка кухня.

В следващите редове ще ви разкрием изпитаните натурални средства, които действат безотказно в справянето с торбичките под очите.



Ето кои са те:

Чаени лъжички
Поставете две чаени лъжички в чаша, която сте налели предварително ледено студена вода. Добавете и няколко кубчета лед. Оставете чаените лъжички да се изстудят добре и ги поставете като компрес под очите си. Когато започнат да се затоплят ги върнете в чашите и след като отново се изстудят, отново ги поставете под очите си. Повтаряйте тази процедура, докато се избавите от неприятните торбички под очите. Можете да изстудите лъжичките и във фризера. Имайте предвид обаче, че те не трябва да замръзват, тъй като в противен случай бихте могли да си създадете сериозни проблеми.

Топло мляко с мед
За никого не е тайна, че пчелният мед има отлични антибактериални свойства. С вълшебната смес от топло мляко и мед можете да се избавите не само от торбичките, а и от конюктивит. Смесете в равни количества топло прясно мляко и мед. Можете да използвате сместа не само за компреси, а и за капки за очи. Със сигурност ще облекчите раздразнението.

Ябълков оцет
Колкото и невероятно да ви звучи, ябълковият оцет също може да се превърне във ваш верен съюзник при справянето с торбичките под очите. Всичко, което трябва да направите е само да разтворите 1 ч.л. ябълков оцет (натурален) в чаша с топла вода. Водата не трябва да е гореща. Накиснете памучни тампони в разтвора и изчистете очите си с тях. Повтаряйте тази процедура по няколко пъти вечер, преди лягане. На сутринта със сигурност няма да бъдете неприятно изненадани от торбичките.

Колкото и елементарни да ви изглеждат тези рецепти, те наистина действат безотказно. Която и от тях да изберете, можете да сте повече от сигурни, че действат безотказно. Единственото, което може да възпрепятства ползването на някоя от изброените рецепти е алергия или пък в случай, че не харесвате някой от продуктите, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.