Ето как да избегнете появата на рани от първото носене на новите обувки (I част)

0
400

Съществуват редица изпитани средства за предотвратяване на този проблем

В нередки случаи радостта от обуването на нови обувки бива помрачена от образувалите се рани.

обувки
Съществуват редица изпитани средства за предотвратяване на този проблем

Разбира се от една страна се чувствате щастливи от новата придобивка, но от друга сте наясно и с неприятното усещане от раните, които се образуват от новите обувки.

В този ред на мисли, ще ви предложим няколко лесни начина да се справите с образуването на рани от новите обувки. Ето как да избегнете този проблем:

Лепенки
Не се изненадвайте, дори обикновените лепенки биха могли да ви свършат отлична работа. Този метод е доста стар и разбира се изпитан. Достатъчно ви е да си набавите класически анкерпласт, за да предотвратите появата на рани от обуването на новите обувки. От особена важност е лепенката да е по-голяма от мястото, което трябва да покрие. Това е вашата застраховка, че няма да се раздвижи или пък разлепи.



Сешоар и дебели чорапи
Не се притеснявайте, няма да ви се налага да излезете навън с фините си обувки на токчета, съчетани с дебели чорапи. За да ги накарате да се отпуснат обаче, този трик действа безотказно. Обуйте си дебели чорапи и пъхнете краката си в обувките. След това ги „изсушете“ със сешоара на местата, на които ви стягат. Накрая трябва да се разходите из къщи, докато обувките не изстинат нацяло. Ако е нужно, повторете отново. Трябва да знаете, че този метод действа само върху естествена кожа.

Силиконови стелки
Те могат да бъдат открити в аптеките, в обувните магазини, както и онлайн. Предлагат се в различни разновидности – за цялата подметка, само за петата или пък само за пръстите. Повърхността им ги прави доста по-удобни за носене от обикновената стелка.

Тоалетна хартия и алкохол
Това съчетание е едно от безотказните средства за справяне с проблемните зони на новите обувки. Достатъчно е да ги намокрите на споменатите места, след което да ги напълните с тоалетна хартия, вестници или салфетки. Оставете ги да престоят така за една нощ. Имайте предвид, че колкото повече харния ги натъпчете, толкова по-голямо разширение ще постигнете. На сутринта извадете хартията и обуйте обувките. Поносете ги за известно време, за да се оформят по крака ви.

Картофи
Картофите са не само вкусна и полезна храна, а вършат отлична работа за справяне с новите и проблемни обувки. Отрежете картофа наполовина и натъркайте вътрешната страна на обувките. Оставете да изсъхне. След тази процедура ще се образува тънък слой нишесте, който ще помогне на крака ви да се приплъзне по-лесно, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.