Полезно! Изпитан начин да се избавите от неприятния чеснов дъх (I част)

0
233

Не се отказвайте от консумацията му заради неприятния дъх

Имайки предвид рязкото застудяване на времето и предстоящата вирусна и грипна вълна, чесънът присъства на трапезата на все повече хора. Всеизвестен е фактът, че той е натурален антибиотик, но пък след това трябва да се справите и с неприятния чеснов дъх.

чеснов дъх
Не се отказвайте от консумацията му заради неприятния дъх

Е, това вече не трябва да ви притеснява и да е причината, поради която да избягвате да консумирате чесън. Можете да се избавите от неприятния чеснов дъх с няколко изпитани средства.

Вероятно почти на всеки е познато чувството от неприятния чеснов дъх на сутринта, след като вечерта доволно сте си похапнали няколко скилидки чесън на вечеря. Факт е, че дори пастата за зъби не е в състояние да се справи с него.

Чесънът е гурме слабост, която мнозина избягват именно заради неприятния дъх след консумацията му. Със сигурност ще му обърнете гръб, ако ви предстои бизнес среща или пък среща с гаджето.



Ще ви разкрием обаче няколко елементарни съвета, благодарение на които ще можете спокойно да си хапнете от полезния зеленчук, без да се притеснявате за неприятния дъх след това.

Основното нещо, с което трябва да сте наясно е, че дъхът ви не се влошава затова, защото чесънът някак си остава в устата ви. Причината за неприятния чеснов дъх е, че по време на храносмилането, чесънът отделя серни съединения, които влизат в кръвния поток. Предвид, че кръвта се разпространява по цялото тяло, тези съединения попадат в ларинкса и устата.

Това означава, че трябва да неутрализирате процеса, който протича в тялото ви, а не само да се борите с неприятния дъх в устата ви.

Можете да сте повече от сигурни, че всички тези средства могат да ви помогнат по спешност. Ето как може да стане това:

Мента
За никого не е тайна, че ментата е един от най-добрите естествени освежители. Ако за известно време подъвчете листа от прясна мента, то няма никакво съмнение, че ще успеете да освежите дъха си. В този ред на мисли, ако на празничната трапеза сте си позволили да похапнете доволно чесън, то се възползвайте да гарнирате десерта си с пресни ментови листа. Няма да съжалявате, ако хапнете сладкиш със свежи ментови листа или пък си поръчате чай с мента.

Мляко
Млякото, както и останалите млечни продукти, също могат да се окажат вашето спасение, което ще ви помогне да се справите от неприятния чеснов дъх. За да извлечете максимален ефект от приема на мляко обаче, той задължително трябва да стане, преди да сте хапнали чесъна. Това означава, че ако планирате да консумирате чесън, преди това трябва да изпиете чаша пълномаслено прясно или кисело мляко, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.