Полезно! Изпитан начин да се избавите от неприятния чеснов дъх (II част)

0
307

Не се лишавайте от приема на чесън в студените дни заради неприятния дъх

Както вече споменахме в първата част на този материал, неприятният чеснов дъх не е причина да се откажете от консумацията на този толкова полезен за здравето зеленчук.

чеснов дъх
Не се лишавайте от приема на чесън в студените дни заради неприятния дъх

Има редица начини да се справите с неприятния чеснов дъх, при това ползвайки натурални средства. Предвид, че времето вече застудя и предстои сезона на вирусите и най-вече на грипа, то консумацията на чесън е не просто желателна, а направо задължителна. Този продукт е естествен антибиотик.

Неприятният чеснов дъх пък изобщо не трябва да ви притеснява, тъй като средствата, които ще ви разкрием, ще се справят мигновено с него.
Добре е да сте наясно с факта, че дъхът ви не се влошава заради консумацията на чесън, който по някакъв начин остава в устата ви.

Причината за него е фактът, че по време на храносмилането този зеленчук отделя серни съединения, които влизат в кръвния поток. Предвид, че кръвта се разпространява по цялото тяло, тези съединения попадат в ларинкса и устата.



Всичко това идва да каже, че е нужно да неутрализирате процеса, който протича в тялото ви, за да се справите с неприятния чеснов дъх.

Ето как може да стане това:

Магданоз
Ако трябва спешно да се избавите от неприятния чеснов дъх, е достатъчно да сдъвчете няколко стръкчета магданоз. Тази ароматна подправка почиства отлично небцето и предпазва задържането на хранителни остатъци в устната кухина, а заедно с тях и бактериите. Освен това не трябва да се пренебрегва и фактът, че тази подправка е естествен абсорбент. Само няколко стръкчета ще са ви достатъчни, за да се справите с проблема. Същото важи и за копъра. Освен това магданозът може да премахне дори ароматът на алкохол.

Зърна от кафе
Ако обожавате кафето, то този метод със сигурност ще ви допадне. Сдъвчете 1-2 зърна от кафе, след като сте консумирали чесън. Неприятният чеснов дъх ще бъде неутрализиран още на мига. Същата работа могат да свършат и зърната от кардамон.

Зелен чай
Той има почти същото действие като на специалните води за уста, твърдят зъболекарите. Това се дължи на високото съдържание на катехини в него. Това означава, че ако след като сте хапнали чесън, изпиете чаша зелен чай, моментално ще освежите дъха си.

Ябълка
Този плод не само е мощен източник на витамини, а и е истински шампион в борбата с неприятните миризми в устата. Вероятно това се дължи на факта, че плодовете съдържат фенолни смоли, които образуват молекули без мирис след взаимодействието им със сярата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.