Полезно! Изпитан начин да се избавите от неприятния чеснов дъх (II част)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Не се лишавайте от приема на чесън в студените дни заради неприятния дъх

Както вече споменахме в първата част на този материал, неприятният чеснов дъх не е причина да се откажете от консумацията на този толкова полезен за здравето зеленчук.

чеснов дъх

Не се лишавайте от приема на чесън в студените дни заради неприятния дъх

Има редица начини да се справите с неприятния чеснов дъх, при това ползвайки натурални средства. Предвид, че времето вече застудя и предстои сезона на вирусите и най-вече на грипа, то консумацията на чесън е не просто желателна, а направо задължителна. Този продукт е естествен антибиотик.

Неприятният чеснов дъх пък изобщо не трябва да ви притеснява, тъй като средствата, които ще ви разкрием, ще се справят мигновено с него.
Добре е да сте наясно с факта, че дъхът ви не се влошава заради консумацията на чесън, който по някакъв начин остава в устата ви.

Причината за него е фактът, че по време на храносмилането този зеленчук отделя серни съединения, които влизат в кръвния поток. Предвид, че кръвта се разпространява по цялото тяло, тези съединения попадат в ларинкса и устата.Всичко това идва да каже, че е нужно да неутрализирате процеса, който протича в тялото ви, за да се справите с неприятния чеснов дъх.

Ето как може да стане това:

Магданоз
Ако трябва спешно да се избавите от неприятния чеснов дъх, е достатъчно да сдъвчете няколко стръкчета магданоз. Тази ароматна подправка почиства отлично небцето и предпазва задържането на хранителни остатъци в устната кухина, а заедно с тях и бактериите. Освен това не трябва да се пренебрегва и фактът, че тази подправка е естествен абсорбент. Само няколко стръкчета ще са ви достатъчни, за да се справите с проблема. Същото важи и за копъра. Освен това магданозът може да премахне дори ароматът на алкохол.

Зърна от кафе
Ако обожавате кафето, то този метод със сигурност ще ви допадне. Сдъвчете 1-2 зърна от кафе, след като сте консумирали чесън. Неприятният чеснов дъх ще бъде неутрализиран още на мига. Същата работа могат да свършат и зърната от кардамон.

Зелен чай
Той има почти същото действие като на специалните води за уста, твърдят зъболекарите. Това се дължи на високото съдържание на катехини в него. Това означава, че ако след като сте хапнали чесън, изпиете чаша зелен чай, моментално ще освежите дъха си.

Ябълка
Този плод не само е мощен източник на витамини, а и е истински шампион в борбата с неприятните миризми в устата. Вероятно това се дължи на факта, че плодовете съдържат фенолни смоли, които образуват молекули без мирис след взаимодействието им със сярата, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар