Признаците, издаващи, че в дома ви се крие сериозна опасност

0
569

Редовното почистване само по себе си не е достатъчно

В следващите редове ще ви запознаем с признаците, които издават, че в дома ви се крие сериозна опасност.

опасност
Редовното почистване само по себе си не е достатъчно

Оказва се, че дори редовното почистване не е в състояние да ви избави от тези опасности в дома ви. Едва ли подозирате, че някои от най-безопасните на пръв поглед навици, могат да се превърнат в сериозна заплаха за здравето ви.

Вероятно и вие като мнозина смятате, че домът ви е едно от най-сигурните места. Оказва се обаче, че в него могат да възникнат редица фактори, които поставят под заплаха здравословното ви състояние.

Дори редовното почистване и всичко да е изрядно, едва ли подозирате кои са опасностите, криещи се в дома ви.
Поради тази причина е добре да проверите в следващите редове дали тези опасности не се крият и във вашия собствен дом. Ако се окаже, че е така, то най-добре е да промените незабавно някои навици, ако искате да запазите здравето си.



Ето кои са тези опасности:

Влага
Обикновено въздухът в жилищата е твърде сух. Той се смесва с влагата, когато вземате душ, готвите или пък просто дишате. Може би е излишно да споменаваме, че прекомерната влажност (например от прекалената употреба на овлажнители) може да предизвика сериозен проблем, какъвто са мухълът и гъбичките.

Тези микроорганизми обикновено се заселват на скрити места, което ги превръща в трудно откриваеми. Това дава възможност на спорните гъби да навлязат в тялото ви през дихателните пътища. Те могат да се превърнат в причина за хрема, кашлица, сълзене, а в нередки случаи за неприятни кожни реакции.

Вентилация
Добре е да сте наясно с факта, че нередовното почистване на вентилацията също крие сериозни рискове. Ако и вие не можете да си спомните кога за последно сте чистили вентилационните отвори, то със сигурност това не е било много скоро. Истината е, че те съдържат повече прах, отколкото можете да си представите. Същото важи и за климатиците и въздуховодите.

Ако не почиствате редовно тази техника, тя крие огромни рискове, превръщайки се в котел с болести. Може да развъди различни бактерии, вируси, спои от гъбички и какво ли още не. Влажната и топла среда е отлична за разпространението им.

Някои микроорганизми като бактериите от рода Legionella, могат да се превърнат в причина за тежка пневмония, която може да доведе до фатален изход.

Сред останалите потенциални опасности в дома ви, са съхранението на твърде много вещи, позволяването на домашните любимци да спят в леглото ви, рядко почистване под масивните мебели, рядко бърсане на прах, употреба на опасни почистващи препарати и твърде рядка смяна на спалното бельо, пише vesti.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.