Биете ли децата си когато не слушат? (II част)

0
269

Със сигурност можем да вземем пример от тях

В първата част на този материал ви попитахме дали биете децата си и ви представихме някои много важни факти, свързани с този въпрос.

децата
Със сигурност можем да вземем пример от тях

В следващите редове ще ви запознаем с още важни и изключително любопитни факти по темата. Както вече стана ясно, в Швеция боят е категорично забранен. Именно това е принципът, на който се отглеждат децата.

Още от ранна детска възраст шведите биват възпитани в някои железни правила като например, че детето не може да се бие с останалите, трябва да уважава околните, да изчаква реда си и да носи отговорност за изборите, които прави. Най-интересната част е, че на 2-годишна възраст децата вече са наясно с всички тези правила.

Освен това знаят кога наистина могат да кажат „Не“, накъде да се обърнат когато са сърдити. Това са първите неща, на които учат децата в Швеция.
Наказанията за насилие над деца са изключително строги. Ако една жалба бъде доказана, то детето бива отнето от семейството.



В случай, че някой види на улицата родител, който прилага насилие над детето, веднага се обажда в полицейския участък. Ако пък родителите прилагат боя като наказание в домашни условия, ги грози затвор.

Колкото и невероятно да ви звучи, това далеч не означава, че в тази страна цари пълна анархия. Дори напротив, родители и деца живеят много щастливо. Изключителна рядкост са случаите, в които институциите отнемат дете от семейството поради физическо насилие. Този начин на живот отдавна се е превърнал в норма.

Швеция е изключително взискателна страна. Там децата се грижат, както родителите. Във всяко едно заведение разполагат с висок стол, както и със забавления за бебето. Във всички търговски обекти пък можете да намерите кът, където да нахраните или да премените детето си.

Напълно нормално е на всяко едно място родителите да ходят с децата си. Това, което прави впечатление е, че липсва детски центризъм. Животът на родителите далеч не се върти около децата. Те не са фанатични и дори не правят опит да научат детето си да чете и да говори няколко езика още в ранна детска възраст. Шведските родители не отглеждат децата си, а просто живеят с тях.

Понятия като майчин дълг и дълг на децата към родителите, не съществуват. Освен това майчинството не се счита за подвиг. Основното нещо, от което се интересуват родителите, е безопасността на децата им. Именно това е най-важното за тях. При все, че мнозина критикуват либералната образователна система, факт е, че тя работи безотказно. Благодарение на всичко това престъпленията в страната са сведени до минимум, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.