Биете ли децата си когато не слушат? (II част)

0
192

Със сигурност можем да вземем пример от тях

В първата част на този материал ви попитахме дали биете децата си и ви представихме някои много важни факти, свързани с този въпрос.

децата
Със сигурност можем да вземем пример от тях

В следващите редове ще ви запознаем с още важни и изключително любопитни факти по темата. Както вече стана ясно, в Швеция боят е категорично забранен. Именно това е принципът, на който се отглеждат децата.

Още от ранна детска възраст шведите биват възпитани в някои железни правила като например, че детето не може да се бие с останалите, трябва да уважава околните, да изчаква реда си и да носи отговорност за изборите, които прави. Най-интересната част е, че на 2-годишна възраст децата вече са наясно с всички тези правила.

Освен това знаят кога наистина могат да кажат „Не“, накъде да се обърнат когато са сърдити. Това са първите неща, на които учат децата в Швеция.
Наказанията за насилие над деца са изключително строги. Ако една жалба бъде доказана, то детето бива отнето от семейството.В случай, че някой види на улицата родител, който прилага насилие над детето, веднага се обажда в полицейския участък. Ако пък родителите прилагат боя като наказание в домашни условия, ги грози затвор.

Колкото и невероятно да ви звучи, това далеч не означава, че в тази страна цари пълна анархия. Дори напротив, родители и деца живеят много щастливо. Изключителна рядкост са случаите, в които институциите отнемат дете от семейството поради физическо насилие. Този начин на живот отдавна се е превърнал в норма.

Швеция е изключително взискателна страна. Там децата се грижат, както родителите. Във всяко едно заведение разполагат с висок стол, както и със забавления за бебето. Във всички търговски обекти пък можете да намерите кът, където да нахраните или да премените детето си.

Напълно нормално е на всяко едно място родителите да ходят с децата си. Това, което прави впечатление е, че липсва детски центризъм. Животът на родителите далеч не се върти около децата. Те не са фанатични и дори не правят опит да научат детето си да чете и да говори няколко езика още в ранна детска възраст. Шведските родители не отглеждат децата си, а просто живеят с тях.

Понятия като майчин дълг и дълг на децата към родителите, не съществуват. Освен това майчинството не се счита за подвиг. Основното нещо, от което се интересуват родителите, е безопасността на децата им. Именно това е най-важното за тях. При все, че мнозина критикуват либералната образователна система, факт е, че тя работи безотказно. Благодарение на всичко това престъпленията в страната са сведени до минимум, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.