Зверска верижна катастрофа: 21 коли се блъснаха, 5 души пострадаха

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Причината за днешната верижна катастрофа е прозаична. Слаба видимост, заледен път и шофиране с превишена скорост. Но и следващите дни ще бъдат такива

При тежките удари кола в кола са ранени 5 души.

верижна катастрофа

Част от тежката сутрешна верижна катастрофа Сн: БГНЕС

Те са откарани в “Пирогов” и са били прегледани.

Трима от тях са освободени. Двама са оставени в болницата за лечение, защото са получили контузни рани. Но няма риск за техния живот.

Тежката верижна катастрофа е станала сутринта около 6 часа на възела между бул. “Ломско шосе” и “Околовръстния път”.От КАТ коментираха, че в 5:30 часа този път вече е бил опесъчен. Водачите са шофирали с превишена скорост и не са спазвали необходимата дистанция между отделните превозни средства.

Сутринта Пътна полиция е била на място и е регулирала движението, докато превозните средства освободят образувалата се тапа.

От КАТ напомнят, че последните няколко по-топли дни не трябва позволяват водачите да бъдат безотговорни на пътя.

Защото около обяд ледът по пътя се разтапя и движението става много по-лесно, но рано сутрин и след като мръкне пътната обстановка отново става сложна.

Това важи и за всички пешеходци. През лятото спирачният път на автомобилите е много по-къс, защото асфалтът е сух. Ако пресичате неправилно, водачите могат лесно да реагират и да спасят живота ви.

Но през зимните дни те не са в състояние да владеят така лесно своите превозни средства. Рискът остава за вас да бъдете блъснати, контузени или погубени.

 

 

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар