Зверска верижна катастрофа: 21 коли се блъснаха, 5 души пострадаха

0
253

Причината за днешната верижна катастрофа е прозаична. Слаба видимост, заледен път и шофиране с превишена скорост. Но и следващите дни ще бъдат такива

При тежките удари кола в кола са ранени 5 души.

верижна катастрофа
Част от тежката сутрешна верижна катастрофа Сн: БГНЕС

Те са откарани в „Пирогов“ и са били прегледани.

Трима от тях са освободени. Двама са оставени в болницата за лечение, защото са получили контузни рани. Но няма риск за техния живот.

Тежката верижна катастрофа е станала сутринта около 6 часа на възела между бул. „Ломско шосе“ и „Околовръстния път“.



От КАТ коментираха, че в 5:30 часа този път вече е бил опесъчен. Водачите са шофирали с превишена скорост и не са спазвали необходимата дистанция между отделните превозни средства.

Сутринта Пътна полиция е била на място и е регулирала движението, докато превозните средства освободят образувалата се тапа.

От КАТ напомнят, че последните няколко по-топли дни не трябва позволяват водачите да бъдат безотговорни на пътя.

Защото около обяд ледът по пътя се разтапя и движението става много по-лесно, но рано сутрин и след като мръкне пътната обстановка отново става сложна.

Това важи и за всички пешеходци. През лятото спирачният път на автомобилите е много по-къс, защото асфалтът е сух. Ако пресичате неправилно, водачите могат лесно да реагират и да спасят живота ви.

Но през зимните дни те не са в състояние да владеят така лесно своите превозни средства. Рискът остава за вас да бъдете блъснати, контузени или погубени.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.