Ще извлечете максимална полза от тези храни, ако ги консумирате заедно

0
281

Това съчетание е почти сигурна гаранция, че ще поддържате сърцето си в добро здраве

Всеки човек има своите любими храни и съчетания от храни.

Оказва се, че комбинацията на някои от тези храни не само е вкусна, а и изключително полезна за организма ви.

храни
Това съчетание е почти сигурна гаранция, че ще поддържате сърцето си в добро здраве

Ето кои са тези полезни комбинации от храни:

Малини и ябълки
Специалистите твърдят, че ако консумирате заедно тези два вида плод, ще намалите значително риска от появата на онкологични заболявания.
Резултатите от изследване, публикувани на страниците на „Journal of Nutrition“ сочат, че антиоксидантната елагична киселина, която се съдържа в нар, орехи, малини и боровинки, подобрява способността на кверцетина (антиоксидант, съдържащ се в ябълките, лука, гроздето и елдата) да унищожи раковите клетки. Изследователите твърдят, че тези биохимикали работят отлично по двойки или групи.



Юфка soba и броколи
Това съчетание е почти сигурна гаранция, че ще поддържате сърцето си в добро здраве. За никого не е тайна, че високите нива на лошия холестерол крият сериозен риск от появата на сърдечни заболявания. Антиоксидантите, са тези, които ще ви помогнат да намалите значително този риск. Те посочват, че в елдата се съдържа антиоксидант, наречен рутин, а всеки знае, че японската юфка soba, е направена от елда. В съчетание с витамин С, който се съдържа в броколите, доматите и цитрусовите плодове, рутинът работи за възпрепятстване от окисляването на холестерола и натрупването му в кръвоносните съдове.

Кромид лук и нахут
Със сигурност всеки от вас е имал дни, в които се чувства като изцеден лимон. Ако искате тези дни да станат рядкост, е добре да заложите на съчетанието на две много полезни храни, каквито са лукът и нахутът.
Серните съединения, съдържащи се в чесъна, кромид лука и праз лука ще ви помогнат да абсорбирате по-голямо количество цинк и желязо от бобовите и зърнените растения, включително и нахута. Всеки е наясно с факта, че желязото е микроелемент, който играе важна роля в транспортирането на кислород в организма, а неговия дефицит предизвиква постоянно усещане за умора.

Люти чушки „Халапеньо“ и сирене Тофу
Това съчетание намалява възпаленията. Основната роля за това се дължи на генистеинът, който е полифенол, съдържащ се в соята и капсацинът (антиоксидант, придаващ лютивия вкус на чушките). Именно те спомагат за намаляването на възпаленията в организма. Медиците посочват, че хроничните възпаления са сериозен рисков фактор за появата на сърдечни проблеми, както и онкологични заболявания. Освен това трябва да се отбележи, че капсацинът допринася за намаляване нивата на кръвното налягане и подобрява обмяната на веществата.

Лимонов сок и зелен чай
Това съчетание ще ви осигури повече антиоксиданти. Катехините са мощни антиоксиданти, съдържащи се в зеления чай. Редица проучвания сочат, че е напълно достатъчен приемът на една чаша зелен чай на ден, за да намалите значително риска от появата на рак или сърдечни проблеми. Добавянето на прясно изцеден лимонов сок към зеления чай увеличава допълнително действието на напитката, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.