Тези съвети заздравят косата ви и ще я направят копринено гладка

0
380

Много е важно да полагате правилни грижи за нея

Със сигурност всяка дама би искала косата й да е здрава и копринено гладка, но за съжаление не всяка успява да го постигне.

косата
Много е важно да полагате правилни грижи за нея

Е, в следващите редове ще ви дадем няколко ценни съвета, благодарение на които ще успеете да заздравите косата си и да я направите копринено гладка.

Здравата и гладка коса допринася за цялостната визия. никак не е трудно да направите косата си копринена и гладка като в рекламите. Целта е лесно постижима, ако към ежедневните грижи добавите и някои лесни за изпълнение процедури.

Благодарение на съветите, които ще ви дадем в следващите редове, ще се сдобиете с косата, за която винаги сте си мечтали. Тя не само ще изглежда здрава, а и копринено гладка.



Ето ги и тях:

Забравете за хавлиената кърпа
Вероятно повечето от вас увиват косата си с хавлиена кърпа веднага след измиването й. Това обаче е огромна грешка, тъй като по този начин вие допринасяте за увреждането й и тя става крепка и пухкава, след като изсъхне.

За предпочитане е да замените хавлиената кърпа с памучна тъкан. Един от най-удачните избори е обикновена памучна тениска. Тя не само ще абсорбира добре влагата, а и е с гладка структура.

Правилните продукти в грижата за косата
Използването на правилните продукти в грижата за косата несъмнено ще допринесе за нейната здравина и копринена гладкост. Няма по-добро средство за запечатване на косъма от балсама за коса. Маските пък на свой ред допринасят за подхранването й. Разбира се най-добри резултати можете да получите като обърнете достатъчно внимание на състава на тези продукти и подберете най-подходящия за вашата коса.

За да направите косата си гладка, използвайте следните масла:
– Масло от жожоба – възстановява увредената структура на косъма;
– Кокосово масло – хидратира я и й придава блясък;
– Масло от розмарин – хидратира и насърчава растежа й;
– Масло иланг-иланг – има изглаждащ ефект;
– Арганово масло – придава блясък;
– Масло от шеа – придава блясък на косата и я предпазва от ултравиолетовите лъчи;
– Масло от репей – предотвратява сухотата на скалпа, възстановява увредената структура на косъма и ускорява растежа

Преди да прибегнете до употребата на което и да било от гореизброените масла, най-добре е да си направите тест, чрез който да установите дали не сте алергични към него.
Тествайте го върху малък участък от вътрешната страна на ръкава ви, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.