Тези съвети заздравят косата ви и ще я направят копринено гладка

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Много е важно да полагате правилни грижи за нея

Със сигурност всяка дама би искала косата й да е здрава и копринено гладка, но за съжаление не всяка успява да го постигне.

косата

Много е важно да полагате правилни грижи за нея

Е, в следващите редове ще ви дадем няколко ценни съвета, благодарение на които ще успеете да заздравите косата си и да я направите копринено гладка.

Здравата и гладка коса допринася за цялостната визия. никак не е трудно да направите косата си копринена и гладка като в рекламите. Целта е лесно постижима, ако към ежедневните грижи добавите и някои лесни за изпълнение процедури.

Благодарение на съветите, които ще ви дадем в следващите редове, ще се сдобиете с косата, за която винаги сте си мечтали. Тя не само ще изглежда здрава, а и копринено гладка.Ето ги и тях:

Забравете за хавлиената кърпа
Вероятно повечето от вас увиват косата си с хавлиена кърпа веднага след измиването й. Това обаче е огромна грешка, тъй като по този начин вие допринасяте за увреждането й и тя става крепка и пухкава, след като изсъхне.

За предпочитане е да замените хавлиената кърпа с памучна тъкан. Един от най-удачните избори е обикновена памучна тениска. Тя не само ще абсорбира добре влагата, а и е с гладка структура.

Правилните продукти в грижата за косата
Използването на правилните продукти в грижата за косата несъмнено ще допринесе за нейната здравина и копринена гладкост. Няма по-добро средство за запечатване на косъма от балсама за коса. Маските пък на свой ред допринасят за подхранването й. Разбира се най-добри резултати можете да получите като обърнете достатъчно внимание на състава на тези продукти и подберете най-подходящия за вашата коса.

За да направите косата си гладка, използвайте следните масла:
– Масло от жожоба – възстановява увредената структура на косъма;
– Кокосово масло – хидратира я и й придава блясък;
– Масло от розмарин – хидратира и насърчава растежа й;
– Масло иланг-иланг – има изглаждащ ефект;
– Арганово масло – придава блясък;
– Масло от шеа – придава блясък на косата и я предпазва от ултравиолетовите лъчи;
– Масло от репей – предотвратява сухотата на скалпа, възстановява увредената структура на косъма и ускорява растежа

Преди да прибегнете до употребата на което и да било от гореизброените масла, най-добре е да си направите тест, чрез който да установите дали не сте алергични към него.
Тествайте го върху малък участък от вътрешната страна на ръкава ви, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар