Тези грешки излагат на риск здравето на цялото ви семейство (I част)

0
515

Домакините често ги допускат, без дори да си дават сметка

Несъмнено никой не би подложил умишлено здравето на цялото семейство на риск. За съжаление обаче мнозина го правят, макар и неосъзнато.

здравето
Домакините често ги допускат, без дори да си дават сметка

За да имате здраво, щастливо и сплотено семейство е добре да сте наясно с някои неподозирани за здравето ви рискове. Оказва се, че едни от най-често допусканите грешки, са свързани с пералнята машина и с дрехите, които перем в нея. Факт е, че тези неволни грешки могат да костват здравето на цялото семейство.

В следващите редове ще ви разкрием кои са често срещаните грешки, които вероятно допускате и по този начин застрашавате здравето на любимите ви хора. Разбира се ще ви дадем и препоръка как да ги избегнете. Като бонус към всичко това ще ви разкрием и как да удължите живота на пералнята, с което ще си спестите доста ядове, както и финансови средства.

Е, да започваме. Ето кои са грешките, които редовно допускате, без дори да осъзнавате:



Грешка №1
Количество на прането
Много домакини мислят, че килограмите пране, които могат да сложат в пералнята и които са изписани в инструкциите, се измерват в сухо състояние. Поради тази причина те често пъти я претоварват. Истината е, че ако пералнята ви е с вместимост от 5 кг. пране, то не трябва да слагате повече от три килограма. Една от основните причини е, че ако я претоварите, дрехите няма да се изперат добре, а и това ще ви коства по-голяма консумация на прах, вода и енергия.

Грешка №2
Почистване на пералнята
Много от домакините забравят, че пералнята също трябва да бъде почиствана редовно. Необходимо е поне веднъж в месеца да почистите внимателно барабана и гумените уплътнения около вратата. Правете това дори и вътре всичко да изглежда чисто и ново. Внимателно забърсвайте гумените уплътнения със сух парцал, тъй като там се задържа вода, която в последствие образува плесен и мухъл. 2-3 пъти в месеца почиствайте и филтъра й.

Грешка №3
Не перете дрехите правилно
Много домакини не перат дрехите правилно. Истината е, че блузи, пуловери, дънки и ризи, винаги трябва да се перат от опаковата страна. По този начин ще предотвратите образуването на топченца по дрехите и ще предпазите деликатните дрехи от увреждане по време на центрофугирането. Затова е добре да обръщате дрехите наопаки, преди да ги пъхнете в пералнята, пише jenata.blitz.bg.

Във втората част на този материал ще ви разкрием и останалите грешки, които домакините често пъти допускат, без дори да предполагат, че могат да окажат много негативно влияние върху здравето на семейството.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.