Тези грешки излагат на риск здравето на цялото ви семейство (I част)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Домакините често ги допускат, без дори да си дават сметка

Несъмнено никой не би подложил умишлено здравето на цялото семейство на риск. За съжаление обаче мнозина го правят, макар и неосъзнато.

здравето

Домакините често ги допускат, без дори да си дават сметка

За да имате здраво, щастливо и сплотено семейство е добре да сте наясно с някои неподозирани за здравето ви рискове. Оказва се, че едни от най-често допусканите грешки, са свързани с пералнята машина и с дрехите, които перем в нея. Факт е, че тези неволни грешки могат да костват здравето на цялото семейство.

В следващите редове ще ви разкрием кои са често срещаните грешки, които вероятно допускате и по този начин застрашавате здравето на любимите ви хора. Разбира се ще ви дадем и препоръка как да ги избегнете. Като бонус към всичко това ще ви разкрием и как да удължите живота на пералнята, с което ще си спестите доста ядове, както и финансови средства.

Е, да започваме. Ето кои са грешките, които редовно допускате, без дори да осъзнавате:Грешка №1
Количество на прането
Много домакини мислят, че килограмите пране, които могат да сложат в пералнята и които са изписани в инструкциите, се измерват в сухо състояние. Поради тази причина те често пъти я претоварват. Истината е, че ако пералнята ви е с вместимост от 5 кг. пране, то не трябва да слагате повече от три килограма. Една от основните причини е, че ако я претоварите, дрехите няма да се изперат добре, а и това ще ви коства по-голяма консумация на прах, вода и енергия.

Грешка №2
Почистване на пералнята
Много от домакините забравят, че пералнята също трябва да бъде почиствана редовно. Необходимо е поне веднъж в месеца да почистите внимателно барабана и гумените уплътнения около вратата. Правете това дори и вътре всичко да изглежда чисто и ново. Внимателно забърсвайте гумените уплътнения със сух парцал, тъй като там се задържа вода, която в последствие образува плесен и мухъл. 2-3 пъти в месеца почиствайте и филтъра й.

Грешка №3
Не перете дрехите правилно
Много домакини не перат дрехите правилно. Истината е, че блузи, пуловери, дънки и ризи, винаги трябва да се перат от опаковата страна. По този начин ще предотвратите образуването на топченца по дрехите и ще предпазите деликатните дрехи от увреждане по време на центрофугирането. Затова е добре да обръщате дрехите наопаки, преди да ги пъхнете в пералнята, пише jenata.blitz.bg.

Във втората част на този материал ще ви разкрием и останалите грешки, които домакините често пъти допускат, без дори да предполагат, че могат да окажат много негативно влияние върху здравето на семейството.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар