Можете спокойно да хапвате късно вечер тези вкусотии, без да се притеснявате за фигурата си

0
341

Всичко трябва да е с мярка разбира се

Вероятно на всеки от вас се е случвало да му се доядат вкусотии и то късно вечер. Докато на някои това се случва рядко, то при други е доста често явление.

вкусотии
Всичко трябва да е с мярка разбира се

Може би, ако знаете, че тези вкусотии, които ще хапнете няма да се отразят на фигурата ви, няма да се замислите и за миг и веднага ще скочите да си ги вземете.

Е, имаме добра новина за вас. Истината е, че такива вкусотии наистина съществуват и в следващите редове ще ви изброим кои са те.

Ето ги и тях:



Сирене (кашкавал)
Разбира се много е важно да отбележим, че без значение какво консумирате, то задължително трябва да е с мярка. Същото правило важи и за тези два млечни продукта. Спокойно можете да си похапнете късно вечерта от някоя от тези вкусотии. Естествено не става въпрос да излапате половин килограм, а едно резенче. Тъй като тези продукти са изключително богати на витамини, те би трябвало да заситят глада ви до сутринта.

Кисело мляко
Учените са на мнение, че консумацията на кисело мляко късно вечерта е безопасна. То също е богато на протеини, с малко мазнини е и с ниска масленост. Ако пък към него добавите и малко боровинки, ще си осигурите истинско пиршество, при това нискокалорично.

Хумус
Домашно приготвеният хумус също е отличен източник на протеини. Ако изпитате глад късно вечерта, можете спокойно да си топнете морков в домашния хумус. По този начин хем ще заситите глада, хем ще сте с чиста съвест, че няма да се отрази на фигурата ви.

Пуканки
Колкото и невероятно да ви звучи, пуканките също са в списъка с вкусотии, които бихте могли да си позволите късно вечер. Тук обаче трябва да подчертаем дебело, че не става въпрос за пуканките в пликчета, които се продават в магазините. Излишно е да споменаваме, че те съдържат доста маргарин, а не масло. Говорим за домашно приготвените пуканки без захар.

Крекери
Не бързайте да противоречите, тъй като става въпрос за пълнозърнести крекери, които са богати на фибри и са нискокалорични. Спокойно можете да си топнете няколко крекера в малко хумус или пък да добавите парче сирене към тях.

Зеленчуци
Няма никакво съмнение, че този избор е един от най-безопасните в късните часове на вечерта или нощта. Със сигурност ще се почувствате много добре, ако си направите няколко резена морков, потопени в студена вода с малко лимонов сок. Оставете ги да престоят за около половин час, след което се насладете на невероятния им вкус. Лесно, вкусно и засищащо…

Късно вечер спокойно можете да си позволите да хапнете яйца или пък половин банан. При все, че този плод е висококалоричен, съдържащите се в него магнезий и калий, ще ви помогнат да се отпуснете, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.