Неподозираните вълшебни свойства на домашния сапун

0
2470

Със сигурност ще си набавите поне няколко бройки от него

Със сигурност и през ум не ви е минавало, че домашния сапун притежава такива вълшебни свойства.

домашния сапун
Със сигурност ще си набавите поне няколко бройки от него

Вероятно някои от вас все още си спомнят времената, в които нашите баби правеха домашния сапун в големи казани на двора. Може би се питате какви ли пък толкова полезни свойства може да има този сапун, освен да изпира.

Е, ще се изненадате на колко много неща още е способен той. Колкото и невзрачен да изглежда, той се оказва истинско съкровище.
След като прочетете редовете по-долу, със сигурност ще се опитате да си набавите няколко бройки от домашния сапун.

Ето и вълшебните му свойства:



– За да намалите риска от инфекция и да помогнете за по-бързото излекуване на малки порязвания, драскотини или рани, е достатъчно да ги натъркате с малко домашен сапун.
– Вероятно всички вие сте се натъртвали поне веднъж и знаете, че след такова нещо се получават синини. Освен, че можете да наложите мястото с лед, същото вълшебно свойство има и домашния сапун. Достатъчно е да го натъркате с него и не след дълго от синината няма да е останала и следа.
– Колкото и невероятно да ви звучи, той е добро антивирусно средство. В първия момент, в който усетите, че попадате в плен на хремата, си направете сапунен разтвор. Излишно е да споменаваме, че за направата му трябва да използвате домашен сапун. След това потопете памучен тампон в него, изцедете го и обработете ноздрите. В началото ще усетите леко щипане, но пък носът ви вече няма да е задръстен със секрети. Достатъчно е да направите само две-три такива процедури, за да забравите за неприятните хрема и настинки.
– Домашният сапун за пране може да замени успешно хирургичните ръкавици. Можете да питате някой хирург, ако не вярвате, защото те също го знаят много добре. Твърди се, че ако натъркате ръцете си с него и го оставите да изсъхне, дори и да се порежат по време на операция, рискът от възникването на инфекция е минимален.
– Ако имате цирей или пришка, е достатъчно да нанесете отгоре смес от равни количества домашен сапун, захар и лук. Фиксирайте компреса върху проблемното място и го оставете да действа през нощта. До сутринта циреят ще се е спукал.
– Ако измивате косата си по няколко пъти в месеца с домашен сапун, а след това я изплакнете с разтвор от вода с лимонов сок или оцет, ще забележите огромна промяна. Косата ви не само ще стане по-гъста, а и ще се преборите с неприятния пърхот, и косопадът ще спре, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.