Колкото и невероятно да ви звучи, чесънът върши чудеса за орхидеите

0
587

Достатъчно е да приложите този метод веднъж в месеца

Оказва се, че чесънът е изключително полезен не само за човешкото здраве, а и за орхидеите.

орхидеите
Достатъчно е да приложите този метод веднъж в месеца

В последно време орхидеите се превърнаха в страст за немалка част от дамите. Несъмнено най-голямото щастие за притежателките на това красиво цвете, е когато тя не спира да цъфти и да ги радва с прекрасните си цветове.

В този ред на мисли пък няма по-голямо нещастие от случаите, в които орхидеите отказват да цъфтят, при това с месеци.
Многократно сме ви разкривали различни средства за подхранване на орхидеите. Но със сигурност и през ум не ви е минавало колко полезен може да е той за епифитните орхидеи.

В следващите редове ще ви разкрием тънкостите при направата на специална чеснова смес, която ще ускори растежа на тези красиви цветя и ще ги накара да цъфнат за раз време.
Освен чесъна, както вече споменахме, се нуждаете и от вода и янтарна киселина (известна още като бутадинова киселина).



Янтарната киселина е тази, която ще стимулира процеса на вкореняване на орхидеите и ще увеличи устойчивостта им към вредителите и множеството неблагоприятни фактори.
Ако следвате прецизно всички тези стъпки, само след 14 дни вашите красавици ще ви зарадват с нов цветонос.

Много е важно да запомните, че бутадиновата киселина задължително трябва да бъде разредена с гореща вода. След пълното й охлаждане добавете и няколко скилидки чесън, които сте нарязали предварително на тънки филийки.

Приготвената чеснова вода може да се съхранява доста дълго време. След като добавите янтарната киселина към нея обаче, ще имате на разположение точно три дни, за да я изразходите.

Ето и продуктите, както и точните пропорции, които са ви нужни, за да приготвите тази вълшебна смес за орхидеите ви:
3 скилидки чесън
1 стъклен буркан
1 литър вода
1 таблетка янтарна киселина

Разтворете таблетката янтарна киселина във водата. Както вече споменахме, тя задължително трябва да е гореща. Скилидките чесън нарежете на тънки филийки или пък ги пресовайте със специална преса за чесън. След като водата се охлади, добавете към нея чесъна.

Прехвърлете чесновата вода в стъклен буркан и го оставете да престои в продължение на едно денонощие (24 часа). Преди да прибегнете към поливането на орхидеите с чесновата тинктура, задължително я прецедете през марля.

След това разредете получения разтвор с престояла вода. Полейте с нея орхидеите чрез частично потапяне. Редувайте редовното поливане с този метод. Не трябва да го прилагате повече от веднъж месечно, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.