Тези съвети ще върнат здравия вид и блясъка на косата ви (I част)

1
719

Достатъчно е да следвате тези няколко препоръки и косата ви ще стане като от рекламите

Всяка дама би искала косата й да изглежда перфектно, но със сигурност не всяка е наясно как да се грижи правилно за нея.

косата
Достатъчно е да следвате тези няколко препоръки и косата ви ще стане като от рекламите

Несъмнено косата играе много голяма роля за цялостната визия и излъчване. Именно поради тази причина в следващите редове ще ви дадем няколко изпитани съвета, които ще върнат здравия вид и блясъка на косата ви.

Може би често сте си мечтали косата ви да изглежда копринена и бляскава като в рекламите. Е, сега е време да сбъднете мечтата си с минимални усилия и да се уверите, че това е напълно възможно.

Ще постигнете бързо и лесно целта си, ако добавите няколко процедури към ежедневната рутинна грижа, която полагате за своята коса.
Ще ви разкрием някои от най-ефективните методи, които ще ви помогнат да се сдобиете със здрава и лъскава коса за раз време.



Ето ги и тях:

Съвет №1
Забравете за кърпата!
Не се препоръчва да сушите косата си с кърпа веднага след измиването й. По този начин я увреждате и поради тази причина, тя става твърде крехка и хвърчаща, след като изсъхне. Поради тази причина е добре да забравите за хавлиената кърпа като метод за сушене на косата и да я замените с обикновена памучна тениска. Тъканта й ще абсорбира отлично влагата, а и освен това е с гладка структура.

Съвет №2
Подберете правилните продукти за грижа
Балсамът за коса несъмнено е едно от най-добрите средства за запечатването на косъма, а маските имат подхранващо действие. Ще извлечете максимална полза от всички тези продукти, ако започнете да обръщате по-голямо внимание на състава им.

Ако искате да я направите гладка, можете да вкарате в употреба следните масла:
– От жожоба – ще възстанови увредената структура на косъма;
– Кокосово – овлажнява косъма и му придава блясък;
– Иланг-иланг – има отличен изглаждащ ефект;
– Розмарин – освен хидратиращото действие това масло насърчава растежа;
– Броколи – натурален силикон;
– Арганово – придава невероятен блясък;
– Шеа – предпазва косъма от вредното ултравиолетово лъчение и придава блясък;
– Репей – ускорява растежа на косата, възстановява увредената структура на косъма и предотвратява сухотата на скалпа.

Преди да прибегнете към употребата на което и да било от гореизброените масла, задължително се уверете, че нямате алергия. За целта първо го тествайте върху кожата на ръката си. В противен случай рискувате да нанесете сериозни увреждания на скалпа си.

Изглаждащият серум, който задължително се прилага върху влажна коса, може да допълни отлично грижите ви за косата, пише zajenata.bg.

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.